De kryber, de kravler, de marcherer, de formerer sig, og det er vist kun små børn, der virkelig bryder sig om dem.
I denne artikel henviser vi dig til effektiv myregift og gennemgår ligeledes hvordan du mest effektivt bekæmper myre i haven eller i boligen.
Det er myrer, det skal handle om i denne artikel. Eller rettere: Hvordan du slipper af med de små sorte bæster, når de først har invaderet din have.
Er matriklen fuldstændig overrendt af myrer, så du for længst har vænnet dig til at proppe servietter i åbningen på sodavanden og sætte frugtfadet i køleren for at undgå at skulle dele lækkerierne med de nye beboere?
Eller der du bare træt af myretuer i plænen eller små borge mellem stenene på terrassen?
Så læs med her og få de bedste tips til at bekrige det mest talrige væsen her på jorden: myrer.
Indholdsfortegnelse
Hvordan bruger jeg myregift i haven?
Myrebekæmpelse er faktisk ingen videnskab. Vi mennesker har levet side om side med de små kræ i årtusinder og over hele kloden trives både vi og de i stor stil. Vi mennesker har derfor gennem tiden opfundet talrige metoder til at få dem til at tage deres habengut og finde et andet sted og slå tuen op.
Nogle af disse metoder er økologiske, nogle involverer gift og nogle er mere mekaniske.
Den hyppigst anvendte metode er nok at klaske dem, efterhånden som de kommer vadende hen over stuegulvet. Den metode kan ikke anbefales, for du skal regne med, at den aflivede myre har 12.233.222 venner og slægtninge, der også lige kommer forbi dit stuegulv en af dagene.
Uanset om du har inviteret til gravøl eller ej.
Myregift er derfor et spørgsmål om anvendelse af midler, de ikke kan tåle. Det kan dog også være en god ide at gå mekanisk til værks med en helt enkelt middel, som du kan læse om lige om lidt.
De 3 typer af myrebekæmpelse, som du bør overveje, og som i de fleste tilfælde klarer problemet, er:
1: Brug det, der virker som myregift, du allerede har i huset.
2: Brug egentlig myregift.
3: Tilkald en professionel skadedyrsbekæmper, som har et helt arsenal af myregift og andre metoder.
Metode nr. 1: Bekæmp de små bæster med vand og myregift, du har i huset
Myrer er effektive og energibesparende væsner, der ikke bryder sig om spildt arbejde. Hvis du sørger for metodisk og stædigt at ødelægge deres bo og gange, så er der stor sandsynlighed for, at de flytter til et sted, hvor de kan være i fred.
Derfor er vand et godt middel til myrebekæmpelse.
Vand kan som bekendt smadre både slotte og bjerge, og det kan helt sikkert gøre livet surt for Myredronningens slotsarkitekt og hans sjak, der hver dag gør, hvad de kan for at opbygge et paradis under dit hus eller i din have.
Prøv at tage fat i din haveslange og spul. Hæld simpelthen en masse vand ved boet. Henover det, ned i gangene. Spul alt væk, du kan se. Gentag processen hver dag i 14 dage, og så vil du i mange tilfælde ikke se myrer mere på samme adresse.
Dør myrerne så?
Nej – de kan såmænd godt tåle vand. Men de gider ikke spilde deres tid, og når deres bolig hele tiden bliver ødelagt af vandmasserne, vælger de ofte at flytte. Derfor kan koldt vand være en god form for myrebekæmpelse i nogle tilfælde.
Kogende vand og andre husholdningsmetoder, der virker som myregift
Du kan også prøve at hælde kogende vand ned i tuen. Det slår nogle myrer ihjel, og deres æg kan bestemt ikke lide det – men vandet køles hurtigt ned af jorden og omgivelserne, og derefter virker det ligesom koldt vand. Det ødelægger boet, og så flytter myrerne.
Du kan også lave forskellige blandinger af søde sager, som får myrerne til at æde sig ihjel.
Selvom de kan kommunikere med feromoner og opbygge de mest fantastiske strukturer helt intuitivt, så er de faktisk ikke klogere, end at de er nemme at lokke til at æde, til de sprækker.
Gær, bagepulver og kartoffelmed er faktisk myregift.
Derfor kan du forsøge dig med forskellige blandinger, som myrerne ikke kan modstå.
Prøv fx:
- Bland flormelis og kartoffelmel – en del flormelis til en del kartoffelmel. Myrerne elsker sukker, og derfor vil de tiltrækkes af flormelissen og tro, at der er gratis buffet til hele den pukkelryggede. Men ak – de kan ikke tåle kartoffelmel, og derfor vil de æde sig ihjel.
- Bland gær og flormelis. Eller flormelis og bagepulver. Samme virkning som den første blanding – myrerne spiser sukkeret, men ak – hævemidlerne får deres små maver til at eksplodere. De tager også snasket med ned i boet, hvor andre myrer vil slikke det af deres fødder, og så eksploderer deres maver også.
Det lyder brutalt. Men de æder også gerne deres egne, hvis det skulle være – så empati er ikke myrers stærke side. Husk det, hvis du får det lidt skidt med at bruge tunge skyts i kampens hede.
- Prøv at udnytte myrernes afsmag for kraftigt lugtende varer – fx eddike og kanel. Det kan de heller ikke lide, og så flytter de. Denne metoder handler ganske vist ikke om ædelyst, men den er stadig økologisk og baseret på husholdning.
Metode nr. 2: Brug myregift til myrebekæmpelse
Udover de mere naturlige ting, som du kan bruge til myrebekæmpelse, så har vi mennesker også opfundet giftformer, som virkelig slår dem ganske og totalt ihjel.
I supermarkedet og mange andre steder finder du fx myrelokkedåser, myrespray, myreudvandingsmiddel og forskellige former for fælder, hvor myrerne lokkes til, æder giften eller spreder den i boet. Og så dør de.
Dem, der ikke dør, flytter.
Hvis du mest hælder til at bruge myregift som myrebekæmpelse, så vær opmærksom på, at giften ofte ikke må komme i kontakt med mennesker. Det vil sige, at du skal træffe følgende forholdsregler:
- Brug aldrig myregift indendørs, med mindre det står eksplicit på pakken, at det er velegnet til indendørs myrebekæmpelse.
- Indånd aldrig myregift i sprayform.
- Lad aldrig børn røre ved myregiften. De kan komme til at putte fingrene i munden bagefter og komme til skade.
- Hold dig væk fra myregiften, hvis du er gravid. Det kan i nogle tilfælde skade dit ufødte barn.
Metode nr. 3: Ring til en fagmand indenfor myrebekæmpelse og myregift
Der er mange gode grunde til at få professionel hjælp til at blive fri for myrer i haven ved hjælp af myregift og en professionel fagmand.
Alle de nævnte metoder herover ender ofte med, at myrerne flytter. De flytter ikke nødvendigvis til en anden matrikel eller kommune – de flytter måske bare over i rosenbedet, og så kan du begynde forfra. Eller de flytter ind under stuegulvet og giver dig flere grå hår på hovedet.
Med en fagmand kan du gøre dig forhåbninger om at blive problemet kvit med myregift.
BygOgHus.dk anbefaler:
Konsulenter en fagmand – modtag 3 tilbud på myrebekæmpelse!
Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige håndværkere.
Fagmændende ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver deres tilbud ikke valgt af dig.
Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er helt gratis: