3 tips til, hvordan du kan spare penge på varmeregningen

Der er rigtig mange, der går op i bæredygtighed og en grøn boligprofil, men alligevel dagligt lader radiatorerne pumpe derudad og stadig fyrer op i det gamle oliefyr, der burde være skiftet ud for længst. Hvis du godt kunne tænke dig at spare penge på din varmeregning, så kræver det en aktiv indsats. Her får du 3 nyttige tips til, hvordan du ved hjælp af simple justeringer i din bolig kan spare penge på varmeregningen.

Udskift tætlisterne i vinduerne

Oplever du problemer med, at det trækker fra vinduerne i hjemmet? Jo koldere det bliver, desto værre bliver trækken som regel også – og det kan være et tegn på, at vinduet ikke er isoleret tilstrækkeligt. Derfor kan du med fordel tjekke vinduets tætningslister, også kendt som gummiprofiler. Ved at montere gummiprofil omkring vinduerne kan du beholde varmen inden døre, undgå træk og spare en del penge på varmeregningen.

Udskift det gamle olie- eller gasfyr.

Fyrer du stadig op i det gamle olie- eller gasfyr? I de seneste par år er der kommet andre alternativer til fyret, som er langt mere miljøvenlige. For eksempel vælger flere at investere i en luft til vand-varmepumpe til opvarmning af boligen. Her genbruges varmen udendørs til at opvarme dit hjem og forbrugsvand. Denne løsning sparer dig for penge og gavner samtidig miljøet.

Andre læste også:  Glem ikke garderoben ved boligfornyelse – se dine muligheder

Skru ned, når du ikke benytter et rum

Mange af os er skyldige i at skrue den indendørs temperatur højt op, selv når vi ikke engang befinder os i rummet. Det er en dårlig idé, for det kan få varmeregningen til at tordne til vejrs. Husk derfor at skrue ned i de rum, du ikke bruger, og hvis du fryser lidt, så overvej om det ikke er nok at tage en ekstra trøje på fremfor at skrue op for temperaturen.

Avatar

Bygoghus Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

seventeen − twelve =