5 gode ideer til at skabe det moderne bad

Badeværelset har i en årrække nu oplevet en fornyet interesse og øget fokus når det kommer til boligindretning. Det moderne bad er ikke bare en funktionel størrelse, det er gerne vores eget lille wellness- og afslapningsområde.

Du føler måske du har ganske godt styr på badeværelset, men ofte kan du med relativt enkle kneb opgradere hele badeværelsesoplevelsen så det lige bliver lidt ekstra. I denne guide giver vi dig fem sådanne kneb og hvordan du bedst udfører dem.

1 – Opgrader de små ting

Når vi skal designe og indrette et rum i huset, er det ofte de store ting – møbler, maling og så videre – der løber med det meste af opmærksomheden. Badeværelset er ingen undtagelse, hvor mange renovationer og nyindretninger ofte har fokus på ting som fliser, bruseniche og lignende. Dette er der ikke noget galt i, men det er vigtigt at du i din indretning ikke glemmer de små ting.

Hvad godt er der med et flot badeværelse, hvis du alligevel fylder det med grimme ting. Skal du derfor tilføre badeværelset lidt ekstra, bør du kigge på at opgradere ting som dine håndklæder, tandbørster, hårbørster og så videre. Dette kan virkelig løfte et bad op i niveau, og det kræver intet værktøj, kun en sans for det lækre.

2 -Lækre farver

Mange indgår farver på badet for blot at holde sig til gråtoner. Dette er et ret sikkert valg, men vil du udfordres lidt, er farveleg en lækker måde at opgradere dit bad på. Der er to smarte måder du kan gå frem på.

Andre læste også:  Kom godt i hus med indretningen af badeværelset

Den første er at holde dig til et par milde, lyse pastelfarver. Et badeværelse er ofte bedst i de lidt lyse farver, og pastelfarver er ofte en god vej at gå. Holder du dig til 2 max 3 farver, går du heller aldrig helt galt i byen.

En anden måde at trække farver ind i badet, og en god måde hvis du har et gråtone-badeværelse og ikke vil til at lave for meget om, er ved at holde de fleste ting i gråtoner, men så have udvalgte objekter i en gennemgående farve. Dette kan være alt fra bruseforhæng til toiletbræt.

3 – Armatur i andre materialer

Langt de fleste bad i Danmark har typisk armatur i en eller anden form for sølvfarvet materiale. Dette er en fin løsning for mange, men vil du have badeværelset der skiller sig ud, bør du absolut overveje armatur i et andet materiale. Det er desuden vigtigt at du ændrer alt armatur, da armatur gerne skal matche hele vejen rundt.

Messing er et lækkert alternativ. Den gyldne farve giver en følelse af eksklusivitet, uden at det bliver for meget. Skal du have prikken over i’et kan du også udskifte dit gulvafløb. Kan kan et linjeafløb i messing være et lækkert valg, hvor både form og materiale vil føles noget mere eksklusivt end standardafløb.

Andre læste også:  Få et moderne badeværelse

4 – Inddrag genbrugsfund

En ting der kan være en udfordring for mange når de skal indrette et badeværelse, er at få personlighed ind i badet. De mange armaturer, møbler og så videre er flotte, men ikke altid unikke. En super løsning på dette er at inddrage genbrugsfund i dit bad. Dette vil altid give badet lidt kant og personlighed, og er ofte en god kontrast til de flotte, nye elementer i badet.

Der er mange ting du kan gå med her. Det letteste er at finde ting der bare kan stilles ind på badet. Dette kan være en vintage avisholder eller måske nogle gamle kroge eller knager til at hænge håndklæder på. I den lidt mere komplicerede ende, kan du købe gamle håndvaske eller måske en gammel bruser, hvilket typisk kræver lidt mere.

5 – Kunst på badet

Sidste ide til at løfte niveauet på dit bad betydeligt, er ved at finde kunst der kan stå derude. Det moderne bad er nemlig helt på lige fod med stue og gange som et sted der skal være godt og pænt at være.

Derfor passer kunst supergodt ind. Hvad du foretrækker af kunst er selvfølgelig meget individuelt, men ofte vil skulpturer passe bedre end billeder, da de ikke er i fare for at blive skadet af det fugtige miljø, men alt er muligt.

Bygoghus Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

seventeen + 11 =