Altan priser – hvad koster en altan?

Det er måske ikke lige det første spørgsmål, man stiller sig selv (eller andre). Men hvis man har mulighed for en altan og ønsker sig en, er det bestemt et relevant spørgsmål.

Og hvilke regler gælder der? Må du bare sætte hvad som helst op og kalde det for en altan? Dybest set kan man lave både åbne og lukkede altaner, de kan laves i både træ, metal, og sågar beton.

Så det med at svare på hvad en altan koster, det er bestemt noget af et forsimplet spørgsmål, eller rettere – svaret er bestemt ikke simpelt

Hvad siger reglerne om altaner?

Se – det er dybest set heller ikke en nem udfordring, for sagen er den, at der er forskel kommunerne imellem, hvis man tager fx Københavns kommune, så har kommunen udarbejdet deciderede ”retningslinjer for altaner og tagterrasser”, her står anført vejledende standardstørrelser og anbefalinger for placeringer og udformninger.

Som kommunen selv skriver – At hvis man overholder retningslinjerne, bør man forvente en problemfri sagsbehandling. Noget man må formode gælder for andre kommuner i almindelighed.

Men udover selve retningslinjerne, så kan der være både lokalplaner, servitutter og fredninger, der gør at man ikke uden videre kan opføre en altan, husk fx på at en altan kan påvirke lysindfaldet hos dem, der bor under den.

Andre læste også:  Maling af tag - Priser på maling af tag samt tagmaling hos fagmænd

Det korte af det lange er, at hvis man overholder reglerne, og retningslinjer i almindelighed, så vil det være langt nemmere at få lov at opføre en altan, der vil i hvert fald være mulighed for at opretholde det gode forhold til naboerne….

Hvilke typer altaner findes der?

Puha, det kommer an på hvor man er henne i landet, og hvilken slags byggeri der er mest fremherskende, det mest dominerende er absolut moderne designs i stål/aluminium og glas, kan være både åbne og lukkede, men der er også en del eksempler på de såkaldt franske altaner, der er relativt billige og nemme at lave, men ikke helt giver den klassiske altan-oplevelse. Så er der en decideret tagterrasse, den store løsning hvor der som regel er rigtig god plads, men denne koster bestemt også et pænt beløb – indeholder dog en vis herlighedsværdi, som du kan nyde i mange år fremover, hvis du vælger denne løsning. Men hvad koster det?

Altan priser: Nogle konkrete priser på bordet

Den nemmeste og billigste løsning blandt de mest gængse på markedet er den franske altan, hvilket kan gøres for noget der ligner 10.000, hvor en facademonteret altan kan gøres for 20.000 – 30.000, og en såkaldt søjlemonteret altan løber op mellem 35.000 og 100.000. Altan priser svinger altså rigtig meget.

Andre læste også:  Sandblæsning af hus - Se vores store guide og priser

Uanset hvad man når frem til som den bedste løsning, så er det vigtigt at overholde regler og retningslinjer, og hvis man så kommer helt igennem til den endelige montage, så kan man også vælge selv at montere den, om ikke for andet, så for at spare penge, eller man kan vælge en lokal håndværker til at løse opgaven – typisk en tømrer, eller man kan gå all in og købe en pakkeløsning hvor leverandøren både tilvejebringer produkt og monterer.

Hvordan får du den bedste pris?

Som du nok kan tyde ud fra denne tekst, så kan er altan priser utroligt mangfoldige pga. af mange parametre. På grund af denne store variation er det supervigtigt, at du finder det bedste tilbud. Det kan du blandt andet gøre ved at hente tre gratis tilbud fra en fagmand. Herefter skal du blot læse det hele igennem og vælge det bedste tilbud og den altan pris, du ønsker.

epoxy gulv prisBygOgHus.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud altaner!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige firmaer.

Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende:

Avatar

Bygoghus.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twenty − 2 =