Den ”grønne” forbruger

Er du blandt de mange danske forbrugere, der tænker mere og mere på miljøet? Så gør du måske som mange andre ”grønne” forbrugere – du handler med omtanke. Du fokuserer ikke kun på prisen, men også på den belastning dine valg er for miljøet.  Du prioriterer at købe økologiske produkter til din husholdning. Du vælger at støtte miljøansvarlige virksomheder, når du køber ting til huset og resten af din familie. Du gør alt for at være en bæredygtig husholdning. Men husker du det, når du varmer din bolig op? 

Mange muligheder for at opvarme boligen – her har du nogen få af dem 

Den typiske opvarmning af boligen i Danmark, er fjernvarme. Fjernvarme produceres på forskellige måder. Alt fra olie, affald, biomasse, sol-m vind- eller vindenergi, kan være med til at producere varmen, du får gennem din fjernvarme udbyder. Her kan det være svært at påvirke fjernvarme udbyderen, men dine valg, men heldigvis er det også en samfundsholdning, at fjernvarme skal være mere grøn. 

Flere og flere forbrugere har erstattet det gamle oliefyr med et nyt pillefyr. Erstatningen er meget ligetil, da et oliefyr og pillefyr på mange måde virker på samme måde. Men i steder for olie bruger et pillefyr træpiller til at varme op med. Denne løsning er billig i drift og installering, samtidigt er det godt for miljøet. 

Andre læste også:  Oplad din elbil derhjemme med en ladeboks

Flere og flere nybyggede boliger installeres med jordvarme. Et jordvarmeanlæg virker ved at der er nedgravet varmeslanger i jorden med frostvæske. Disse slanger opsamler varmen fra jordlagene. En varmepumpe i huset flytter energien i slangerne og omsætter denne energi til varme via en kompressor. Dette er en meget miljøvenlig måde at varme boligen op på. 

Vælg en så ”grøn” opvarmning af boligen muligt  

Det kan selvfølgelig være svært altid tænke på miljøet som forbruger. Det er ikke altid det miljøvenlige alternativ er tilgængeligt for dig som forbruger. Hvis du er en af dem, der er tvunget til at tilkoblet fjernvarme, kan det være svært at være medbestemmende i, hvad der er med til at producere varmen. Økonomi spiller også ind, et jordvarmeanlæg er en dyr investering. Og selv om investeringen tjener sig ind indenfor en overskuelig årrække, skal man stadig have pengene til at investere med. Et pillefyr er billigt i installering og drift, og derfor ikke den største belastning for din økonomi. Så husk, ikke alle ”grønne” løsninger behøver at koste en formue.

Redaktionen Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *