Håndtering af regnvand: Hvordan kan du håndtere overskydende vand?

Dette indhold er sponsoreret

Håndtering af regnvand er en vigtig del af at passe på miljøet og undgå overskydende vand, som i værste tilfælde kan føre til oversvømmelser. Der er flere måder, hvorpå du kan håndtere overskydende regnvand på. Du kan installere faskine, regnvandsbed eller en regnvandstank. på din ejendom. Disse ting alene eller i kombination, hjælper med at opsamle overskydende regnvand og sikre, at det ikke opsamler sig i din have eller omkring dit hus. Endvidere bør du sikre, at tagrenderne og nedløb er korrekt installeret, så de kan transportere regnvandet væk fra taget. Du bør desuden prøve at bruge permeabel belægning på områder såsom din indkørsel eller terrasse, da dette tillader vandet at trænge igennem overfladen og blive absorberet i jorden. Sidst men ikke mindst kan det være værd at investere i et regnvandsanlæg – læs med her og find ud af hvorfor!

Hvad er formålet med en regnvandstank?

Formålet med en regnvandstank er at opsamle og genbruge regnvand, så det kan bruges til forskellige formål. Dette kan være alt fra at vande haven eller vaske bilen til. toiletskyl og tøjvask. Regnvandstanken består af en tank, som opsamler regnvandet fra tagrenderne, som leder regnvandet ned i tanken. Tanken har ofte et filter, der fjerner urenheder fra vandet, så det er rent nok til at blive brugt igen. Mange anlæg har en pumpe der styrer tilgang af regnvand til hus og have. Denne pumpe kan ved tørløb i tanken slå over på almindelig drikkevand, og automatisk tilbage på regnvand i tanken når den fyldes igen.. Regnvandstanken er en meget miljøvenlig løsning til husstande, da den reducerer behovet brug af værdifuldt drikkevand, til toiletskyld, tøjvask og havevanding.

Andre læste også:  Er dine vinduer gamle og grå? Sådan finder du nogle nye

Fordelene ved en regnvandstank – dette kan du bruge det overskydende vand til

En regnvandstank er en god måde at udnytte det overskydende vand fra regnskyl. Det kan bruges til forskellige formål såsom at vande blomstere og grøntsager i haven, vaske bilen, regnvand har ingen kalk og giver derfor en bare vask af bilen. Regnvand kan også bruges inde i huset, i dit toilet eller sågar til tøjvask. 

De bedste tips til at vedligeholde en regnvandstank

  1. Sørg for at alle tagrender er renset for mos, blade grene og andet nedfald. 
  2. Kontroller jævnligt filtret i  din regnvandstank for eventuelle blokeringer eller snavs, som kan have samlet sig derinde over tid.  vi anbefaler  ( 1-2 gange årligt) 
  3. Undersøg jorden rundt om tanken for eventuelle udvaskninger eller erosioner, som kan have opstået over tid. Disse skal rettes hurtigst muligt, da de ellers kan ændre hældningen på tanken og dermed påvirke hele systemet.

Redaktionen Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *