Du kan også være din egen håndværker

Har du skruet hænderne rigtigt på, så er der mange penge at spare.

Håndværkere er dyre, også selvom du får leveret en god kvalitet og kan trække en procentdel fra i Skat. Uanset hvad kan det komme til at gøre ondt i pengepungen, når vi får andre til at lave arbejdet for os, især hvis vi selv kunne have gjort det.

Så længe du ikke har ti tommelfingre, så har du rent faktisk mulighed for at stå for mange af de små og store renovationer i huset selv.

Ting som montering af fodlister, fuge omkring vinduet og udskiftning af punkterede vinduer kan læres, så længe du gider at tage dig tid til det.

Man behøves ikke altid at købe værktøj

Du kan finde alle former for værktøj til renoveringsprojekter i huset i diverse byggemarkeder, men det er ikke altid, at du har behov for at købe det og have det liggende for at kunne påbegynde et større projekt selv.

Mange byggemarkeder udbyder også muligheden for, at du kan leje lige netop det udstyr du skal bruge for at blive den perfekte gør-det-selv mand.

Udlejning af facedestillads til privat og erhverv, cementtromler eller gulvsliber.

Det er ikke mange, der har muligheden for at opbevare et facadestillads i garagen, og endnu færre vælger at investere i et bare for at udskifte vinduerne hvert tiende år. Derfor er det oplagt at have muligheden for at leje et!

Andre læste også:  Udendørs: Gør haven vinterklar

Du kan lære en masse om istandsættelse

Du behøves ikke at have flere års erfaring for at slå et søm i et bræt, men heller ikke for at lægge fliser i haven eller trægulv i stuen. Når det så er sagt, så er det som udgangspunkt godt at have en smule erfaring før, at man går i gang med at bygge huset fra skrot til slot, og mange gode råd og guides kan du finde på b.la. Youtube.

Her er der videoer fra selvlærte og faglærte. De findes i massevis. Både på dansk og engelsk. Hvis man bruger lidt tid på mediet og selvfølgelig er en smule kildekritisk, så er der en stor chance for, at det på et tidspunkt er dig selv, der er istand til at skifte tagrenden eller lægge tagplader.

Bygoghus Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 × four =