En tilstandsrapport er en fordel for både sælger og køber

Når der er et hus der skal sælges, så er der ingen krav til sælger om, at der skal udføres en tilstandsrapport. Det gør sig i hvert tilfælde gældende, hvis ikke der er noget ønske om at skulle tegne en ejerskifteforsikring. Det er dog en rapport der i den sidste ende vil være en fordel for både sælger og køber at have liggende, inden der underskrives en købskontrakt. Når der skal udarbejdet en tilstandsrapport, så er der dog ingen grund til at skulle betale for meget og derfor kan du med fordel indhent tilbud på tilstandsrapport så du opnår et godt arbejde, uden at skulle betale for meget. 

Det er boligens størrelse og alder der er afgørende for prisen på tilstandsrapporten 

Når du skal have indhentet et tilbud på en byggesagkyndig der kan udarbejde en tilstandsrapport, så bliver der højest sandsynligt spurgt om husets størrelse og alder. Det er nemlig faktorer der har betydning for, hvilken pris du ender med at skulle betale for at få inspektionen udført. Jo ældre huset er og jo flere kvadratmeter der er tale om, jo højere en pris vil du skulle betale for en tilstandsrapport. Med et stort hus kan du derfor spare en hel del penge, ved at indhente flere tilbud inden du siger ja til en bestemt sagkyndig. 

Andre læste også:  Skab din drømmebolig

En tilstandsrapport gælder ikke for evigt 

Der er ikke ubegrænset holdbarhedsmærkning på din tilstandsrapport. Den vil kun være gældende i 6 måneder. Derfor er der nogle der vælger at udelade tilstandsrapporten før der er er en potentiel interesseret køber til huset, så ikke der betales flere penge end højest nødvendigt for rapporter der ikke kan anvendes juridisk ved et hussalg. 

Redaktionen Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 × 2 =