Er din bolig klimavenlig?

Hvis du bor i en ældre bolig, har du så nogensinde overvejet, hvorvidt boligen er klimavenlig? Alle nye boliger bliver bygget således, at de er klimavenlige, fordi der bliver anvendt de rigtige materialer, og der bliver truffet beslutninger, der tilgodeser miljøet. De skal ydermere leve op til en række krav, som tilgodeser klimaet.

For 30, 40 eller 50 år siden var klimaet ikke i samme grad på dagsordenen, som den er i dag. Dette har uden tvivl påvirket, hvordan husene er blevet bygget, og hvilke materialer der er blevet anvendt.

Nye materialer er mere klimavenlige

I løbet af de seneste par år er de materialer, der bliver anvendt til byggerier blevet mere klimavenlige. Det skal forstås på den måde, at materialerne eksempelvis er bedre til at holde på varmen, så du ikke skal bruge den samme mængde strøm på at opvarme boligen, hvad enter du bruger en vandvarmer eller fjernvarme.

Vinduerne er blevet tættere end nogensinde, hvilket medfører, at boligen er langt bedre til at holde på varmen, og det er ligeledes sværere for at kulden at trække ind i boligen. Det er ikke tilfældet, hvis dine vinduer er 20 – 30 år gamle. En udskiftning af vinduerne i din bolig kan uden tvivl være medvirkende til at minimere din varmeregning. Det samme gælder med isoleringen – og generelt alle de materialer, der er blevet anvendt før i tiden.

Andre læste også:  Den ”grønne” forbruger

De små ting kan gøre en stor forskel

Hvis du eksempelvis vælger at udskifte din nuværende varmeløsning med en vandvarmer, kommer du til at bruge mindre strøm på at opvarme vandet i din bolig. Det betyder, at du med tiden kommer til at spare penge, fordi du ikke bruger det samme beløb på strøm, som du gør på nuværende tidspunkt.

Derudover er det også en miljøvenlig løsning, fordi vandvarmeren bruger væsentligt mindre strøm, end alternativerne på markedet gør.

Bygoghus Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × five =