Få hjælp til nabokonflikten med landinspektør

En nabokonflikt er aldrig rart at gå igennem. Én ting er, at man ikke bryder sig om personen, som bor lige ved siden af. Nej, faktisk kan en slem nabokonflikt mindske glæden ved dit eget hus betragteligt. Der kan være mange grunde til, at en nabokonflikt opstår. En af de mere almindelige er, at man er uenige om hvor én grund stopper og den anden begynder. Heldigvis kan den uenighed hurtigt løses af en autoriseret landmåler. Læs denne oversigt om hvordan du og din nabo kan få begravet stridsøksen eller bliv klogere på landsyd.dk.

Er du og naboen blevet uvenner?

En nabokonflikt over skel kan fortsætte over lang tid. Specielt fordi man ikke har lyst til at afgive ejendom, hvis man føler, at man har købt og betalt den. Derfor kan man have en tendens til at sætte hælene i, hvilket kan eskalere til en nabokonflikt i lys lue. Hvis du og din nabo står i en situation, hvor I ikke kan blive enige, bør I kontakte en autoriseret landinspektør.

Hvad er en landinspektør?

I tilfælde af uenighed om skellet imellem jeres to grunde, er det kun en autoriseret landinspektør, som kan tage en endelig beslutning. Inspektøren vil ud fra tidligere målinger, dokumenter og optegnelser tage en kvalificeret beslutning om hvorvidt skellet er korrekt sat op eller om der begået en fejl. Denne beslutning kan ikke ankes og derfor kan stridsøksen endeligt begraves.

Andre læste også:  Skal I have flyttet noget tungt?

Undgå de giftige konflikter

En nabokonflikt er ubehagelig af mange årsager. Dels er det ikke rart at være uvenner med folk, især ikke med en person, som bor lige ved siden af. Men det kan også mindske glæden til dit eget hus, hvis du føler, at du ikke kan slappe af. Derfor er det vigtigt at adressere disse konflikter tidligt, så man kan reparere forholdet, når landinspektøren har taget en beslutning.

Bygoghus Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

10 + seven =