Gør-det-selv guide og gode fif til sengeborde

Flere og flere har i de seneste mange år kastet blikket mod soveværelset når de har skullet udvælge deres næste boligprojekter. Værelset hvor vi typisk opholder os en tredjedel af døgnet fortjener da også vores opmærksomhed, men et godt soveværelse kræver fokus på alle rummets detaljer.

En detalje der til tider kan overses, men som virkelig også kan løfte dit soveværelse, er sengebordet. Et velvalgt sengebord ser både godt ud og kan hjælpe dig med at holde soveværelset opryddet. Men hvordan vælger du det rette, og er der smarte gør-det-selv løsninger der kan forbedre dine sengeborde? Få svaret på dette og meget andet når vi guider dig til bedre sengeborde.

Klassisk start

For at starte helt klassisk, er der nogle grundprincipper ved sengebordet som du skal have på plads. Hvordan man bruger sengebordet, er selvfølgelig meget individuelt, men uanset hvad bør du særlidt tænke på størrelse og opbevaringsplads. Her vil nogle have brug for meget, mens andre vil have brug for lidt.

Et godt eksempel på et allround-bord er et Jensen Plania sengebord. Bordet har en god middel størrelse, en bordplade på 40 x 40 cm, og med en lille hylde og en skuffe vil de flestes opbevaringsbehov også været klaret. Bordet er altså et godt eksempel på et klassisk sengebord der kan alt det det skal kunne.

Andre læste også:  Sørg for et sikkert radonniveau

Ud af boksen

Men hvad nu hvis vi tænker lidt mere alternativt? Sengeborde har visse funktioner det skal udfylde, men disse funktioner kan da nok også godt udfyldes på andre måder end ved et klassisk sengebord. En smart gør-det-selv-løsning, der ikke kræves alt for meget ekstra arbejde, er at skifte bordet ud med en ophængt hylde på væggen.

Dette alternativ har nogle klare fordele. Ved at hænge ”sengebordet” op på væggen, har du ikke nogen ben stående på gulvet. Dette giver en følelse af mere plads i rummet, og egner sig derfor særlig godt til mindre soveværelser. Denne fordel bliver endnu større hvis du vælger svævehylder, altså hylder uden hyldeknægte, som for eksempel Toka Designs svævehylder.

Bord uden ben

Du behøver dog ikke sætte hylder op for at få en lignende fordel ud af dit sengebord. Flere sengeborde laves enten med små ben, noget der giver en lignende effekt i små rum, eller sådan at de monteres direkte på sengen.

Denne sidste type er Jensens Add On bord et godt eksempel på. Bordet kan monteres direkte på sengerammen og ”svæver” så ved siden af sengen på det elegante metalstel. Opbevaring er der ikke så meget af, men skal du bare have plads til din telefon og et glas vand er bordet helt ideelt.

Gør gammelt nyt

En anden måde at få ”nyt” sengebord er ved at opgradere et gammelt. Mange gamle sengeborde kan sagtens få nyt liv, og processen er ofte et ret sjovt og kreativt gør-det-selv-projekt. Særligt egnet til dig der ikke bare vil have det som alle andre har. Der er flere ting der kan gøres og typisk kan disse kombineres.

Andre læste også:  Ting du skal vide omkring Silkeborg

Nye håndtag til skuffen er en enkel, men effektiv måde at ændre udtrykket på et sengebord. En omgang maling er selvfølgelig også en smart vej at gå, og kombineres begge dele får du ofte følelsen af et helt nyt bord. Disse ting, og mange andre, kan du både bruge på dine gamle borde, eller gå ud at købe et gammelt sengebord i genbrug som kan få lidt kærlighed.

Tænk sengebordet ind i en sammenhæng

Sidste punkt i forhold til sengeborde, er at tænke på sengebordet som en del af en sammenhæng. Ofte anbefales det at man ikke har for meget på sit soveværelse, men dette er ikke en luksus alle er forundt. De fleste af os bliver nødt til at have en del opbevaring på soveværelset, og her kan du med fordel tænke sengebordet ind i denne sammenhæng.

For eksempel kan ”sengebordet” være de to nederste hylder i en høj reol. Dette vil give en organisk sammenhæng mellem soveområdet og resten af værelset. Er du gået med hyldeløsningen vi snakkede om tidligere, kan du også med fordel fortsætte hylderne opad og bruge dem til forskellige typer opbevaring. Igen Bliver sengebordet en del af en sammenhæng.

Bygoghus.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five × one =