Her får du 5 gode løsninger til hvordan du kan bekæmpe myrer

Myrer er for det meste harmløse og passer sig selv i naturen. Men i mange tilfælde kan de også genere. Dette især når de nærmest invadere vores haver eller hjem. Hvor de kan forårsage forskellige gener, som fx underminering af fliser. Det kan være svært at komme helt af med myrer uden en professionel indsats. Derfor er der mange der beder om hjælp hos skadedyrsbekæmpere, hvilket ofte er oplagt.

1. Kontakt en professionel fagperson

For den almene dansker kan det være svært at blive trit med de invaderende myrer – for hvilke produkter og værktøjer skal man egentlig bruge?

Derfor er den bedste løsning at kontakte en skadedyrsbekæmper, da de ved hvordan de løser problemet. Det kunne eksempelvis være Den Røde Myre, som er skadedyrsbekæmpere.

2. Fagpersoner ved hvilke produkter de skal bruge

Derudover kan der være endnu en god grund til at kontakte en fagperson. For virksomheder som fx Den Røde Myre bruger godkendte og miljøvenlige produkter til deres arbejde.

Andre læste også:  Gode tips til din næste havefest

3. Hvad du selv kan gøre derhjemme mod myrerne

Den mest effektive behandling for husejere er at lokke de myrer, der er inde i hjemmet. Her kan du bruge noget lokkemad, som kan fås i forskellige supermarkeder. Og ved at bruge lokkemad, vil myrerne tage giften tilbage til reden, dronningen og resten af kolonien, hvor de så vil fodre på lokkemaden, og hele kolonien vil blive ødelagt.

4. Hvordan du selv skal gøre det

Du kan starte med at sætte noget lokkemad på forskellige steder langs stien, som myrerne har brugt. Du bør se dynger af myrer, der suser hen til lokkemaden. Dræb dem ikke, lad dem bare fodre, og du vil se dem gå tilbage til reden, og det er selvfølgelig godt. Myreaktiviteten bør aftage inden for få dage. Bliv ved med at fylde lokkemad på, indtil der ikke ses flere myrer.

5. Hvis du ser nogle myrer skal du ikke bare dræbe dem

Det nytter ikke bare at dræbe de myrer man kan se derhjemme eller ude i haven. Det er faktisk kun omkring 1% af hele kolonien man ser der og når de ikke kommer hjem til reden, bliver der automatisk sendt flere myrer ud. Derfor er løsningen en skadedyrsbekæmper eller brug af giftig lokkemad.

Andre læste også:  Fordelene ved økologisk havearbejde

Redaktionen Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *