Hus, have, bil… hvad med en ladcykel?

5/5 - (1 vote)

Hvis du netop er kommet på plads i din nye bolig, så er det måske også netop nu, du skal overveje at investere i en elektrisk ladcykel. Et miljøvenligt køretøj, som både er praktisk og billigt i drift til de små hverdagsture.

Måske er du netop flyttet tættere på byen, og er kommet inden for en overkommelig radius af alle de ting, du skal nå i det daglige. I så fald kunne det måske være netop nu, at du skal overveje at udskifte bilen med en elektrisk ladcykel. Typisk kan man have op til fire børn og hund med i ladkassen – og samtidigt nyde godt af at få sig bevæget i den friske luft.

De fleste el-ladcykler på det danske marked kan køre mindst 40 kilometer på en opladning. Men man kan også få en ladcykel med langt større batterier – alt efter budget og behov. Klik her, og find en ladcykel til netop dit behov. El-ladcykler.dk har et af landets største udvalg i alle prisklasser.

Hvilken ladcykel skal du kigge efter?

Mange betegner det som noget uoverskueligt, når de går på nettet eller ud i de lokale butikker for at lede efter en el ladcykel. Det kan da også være svært at finde ud af, hvad man skal gå efter. Som udgangspunkt er det batteriets størrelse og motoren, der er de to største faktorer for, hvorfor en ladcykel kan koste mere end en anden.

Andre læste også:  En tilstandsrapport er en fordel for både sælger og køber

En ladcykel med centermotor fås typisk ikke for under 30.000 kroner, men 90 procent kan sagtens nøjes med en ladcykel med hub-motor, eller baghjulsmotor, om man vil. Disse fås fra priser langt under 20.000, men man bør heller ikke købe alt for billigt, da man kan risikere at sikkerheden ikke altid er helt i orden.

Apropos sikkerhed, så gå altid efter hydrauliske skivebremser på forhjulene, og find gerne en ladcykel med anti-tilt og måske også styrdæmpning. Så er du sikker på at være rigtigt fornuftigt kørende, og der findes ganske fornuftige mærker, som fx Wildenburg, i den prisklasse.

Hvad er fordelene ved en ladcykel?

Fordelene er mange. Du slipper for at lede efter parkeringsplads, men kan parkere ladcyklen ganske gratis over alt i byen. Du kan have både dine børn og alle dine indkøb med i ladcyklen, og børnene synes som regel, at det er langt sjovere at cykle, end at køre i bil.

Selvom der er elektrisk hjælpemotor på de fleste ladcykler, så bestemmer du selv hvilket niveau, du vil køre i – altså hvor meget hjælp, du får fra motoren. Som regel kan det være meget belejligt med motorhjælp, da man helst vil nå frem på arbejde eller i skole uden alt for mange svedpletter på tøjet – men alligevel har du fået rørt dig, og fået frisk luft på turen. Og hellere røre sig lidt, og få en smule motion, end slet ingenting!

Andre læste også:  Den bedste løsning til opvarmning af boligen

Redaktionen Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twenty − 17 =