Hvordan kan man give sine møbler nyt liv?

Har du en række møbler af ældre dato derhjemme, der godt kunne trænge til en omgang kærlighed? I så fald har du mulighed for at gribe det an på flere måder. Der er både forskel på, hvor omfattende det er, og hvorvidt du selv kan gøre det.

#1: Få lavet en ombetrækning

Hvis der er tale om møbler med stof, er det en glimrende løsning at give dem en ombetrækning. Ikke nok med, at det kan give dem nyt liv, så vil det også kunne give dine møbler et helt nyt udtryk. Det kræver dog, at du vælger et betræk, der er markant anderledes, end det nuværende.

F.eks. kan en ældre stol, der er gået i arv gennem generationer få et helt andet udtryk, hvis man vælger at ombetrække den. Det er naturligvis en personlig vurdering, hvorvidt det er noget, man ønsker at kaste sig ud i.

#2: Giv dem en overfladebehandling

Er det ikke møbler med betræk, er det naturligvis ikke muligt at ombetrække dem. Hvis det derimod er møbler i træ, kan du vælge at give dem en overfladebehandling. Ved at give møblerne lidt kærlighed på denne måde, kan du få dem til at fremstå som nye.

Andre læste også:  Gode tips til rengøringen i boligen

Der findes et hav af muligheder i denne forbindelse, da der findes rigtig mange forskellige former for overfladebehandling. Er du i tvivl om, hvad du har af muligheder, kan du blot lægge vejen forbi en specialforretning, hvor de kan rådgive dig om de muligheder, du har.

#3: Brug dem i en ny sammenhæng

Det er faktisk ikke altid, at det er nødvendigt at lave om på selve møblet, hvis du gerne vil give det lidt nyt liv. Det kan du nemlig også opnå, ved at flytte møblet til et nyt sted i dit hjem. Bruger du det i en ny sammenhæng, vil du nemlig også få et andet syn på det.

Har du f.eks. hidtil haft en lænestole stående sammen med din sofa i dagligstuen, kan du flytte den ind på hjemmekontoret, hvor du kan bruge den som læsehjørne. På denne måde får stolen nyt liv, uden at du laver om på den.

#4: En klat maling virker altid

Hvis det er træmøbler, er en klat maling stort set altid noget, der virker. Det er dog ikke alle møbler, du rent faktisk har mulighed for at male. Ender du med at kaste dig ud i dette, er det vigtigt, at du vælger en stærk maling, da møblet naturligvis skal kunne bruges.

Andre læste også:  Sådan indretter du en hyggelig og indbydende stue

Heldigvis findes der en lang række malingtyper, der egner sig til dette formål. Som det er også tilfældet med overfladebehandling, findes der utallige butikker, hvor de kan hjælpe dig med at finde den rette type maling til dit projekt.

Redaktionen Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

20 − 16 =