Indret institutionen til glæde for både børn og voksne

I en institution bliver der ofte fokuseret på at gøre børnene glade, hvilket naturligvis også klart er en af de vigtigste ting at have styr på i vuggestuer, børnehaver, skoler og andre institutioner. Børnene i forskellige aldre skal stimuleres på den helt rigtige måde, og de skal klargøres til at komme ud i samfundet mange år efter. De voksne må dog ikke glemmes, og ofte kan indretningen af institutionen have en stor betydning for, hvor godt de voksne ansatte har det.

Indretningen skal varieres efter børnenes behov

Det er naturligvis klart, at indretningen af en dagpleje eller vuggestue og indretningen af en skole bør se meget forskellige ud. Der er helt forskellige fokuspunkter i de to institutioner, og det skal altså også gerne kunne ses på indretningen. Det er en generel grundregel, der er god at gå ud fra, når institutionerne skal indrettes. Børnene bør altid være i baghovedet, når alle tanker og ideer bliver til virkelighed – og her er det jo vigtigt at huske og fokusere på, at der f.eks. er behov for forskellige institutionsmøbler fra vuggestuen til skolen, og at der også sagtens kan skrues lidt ned for legetøjet i institutionen hos de børn, der har nået konfirmationsalderen. De har nok ikke brug for det.

Andre læste også:  Undgå at komme på for dybt vand i forbindelse med boligkøb

De voksnes effektivitet kan afhænge af indretningen

Selvom det selvfølgelig er vigtigt, at der er fokus på børnene og deres behov under indretningen, er det dog også nødvendigt at tænke på, at der er voksne ansatte til stede, der skal kunne få arbejdet til at fungere. Derfor må indretningen ikke blive en ulejlighed for det arbejde, de voksne forsøger at lave. Det kan desværre komme til at gå ud over effektiviteten af arbejdet, og om man vil det eller ej, skal tingene jo stadig løbe rundt i sådan en institution. Overskud betyder ofte, at børnene også vil have det bedre.

Avatar

Bygoghus Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

seventeen + two =