Kloakspuling

5/5 - (1 vote)

En lugtende kloak, et stoppet toilet og vand, der bevæger sig højere og højere op i din brønd. Oplever du nogle af disse udfordringer, kan det være, at du skal få tilkaldt professionel hjælp til at komme udfordringerne til livs. Der kan være flere grunde til, at du bestiller en kloakspuling, men den dårlige lugt i dit hjem eller den stoppede vask kan du med en kloakrensning få kontrol over.

Kloakspuling og slamsugning

Når du skal have foretaget en kloakrensning, finder du forskellige metoder til at holde din kloak ren. Kloakrensning er den overordnede betegnelse, hvorunder du vil finde kloakspuling og slamsugning. I nogle tilfælde kan du blot nøjes med en kloakspuling, men en kombination af både en spuling og slamsugning giver en renere kloak.
Forskellen på kloakspuling og slamsugning er:

  • Slamsugning: slamsugeren tager den grove rensning, hvor affald, skidt og andet bliver suget op
  • Kloakspuling: finere rensning med en højtryksspuling, så det mindre skidt også bliver fjernet

Selvom der er en forskel på de to forskellige metoder, som du kan gøre brug af, når din kloak skal renses, kræver det også, at du selv afhjælper de udfordringer, det kan give, før de opstår. Hvis du en gang om året får renset kloakken, vil skidtet ophobe sig mindre, og det kan forebygge en lugtende kloak eller et stoppet toilet.

Få autoriseret hjælp og et godt tilbud

Kloakspulingen er ikke den vanskeligste opgave, men hvis du ingen erfaring har inden for området, kan du gøre mere skade end gavn. Arbejdsopgaven passer bedre til en autoriseret kloakmester, som har mere erfaring, viden og det rette udstyr til sådan en opgave. Det kan dog betale sig, at du finder frem til den bedste pris, når du bestiller autoriseret hjælp. Få 3 uforpligtende tilbud, som kan gøre dig klogere på, hvilken autoriseret hjælp, du kan få til den bedste pris gennem 3byggetilbud.dk.

strømpeforingBygOgHus.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på kloakspuling!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige firmaer.

Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende:

Din kloak – dit ansvar

Hvis du oplever en lugtende kloak eller vasken er stoppet, kan en kloakspuling oftest komme udfordringerne til livs. Ved autoriseret hjælp kan din kloak blive ren igen, og du undgår formentlig de store skader på kloakrørene. En væsentlig detalje i forhold til kloakrørene er, at du kender til de rørledninger, som befinder sig i din jord. Det er nemlig dit ansvar.
Der er forskellige regler for, hvis ansvar der tilhører forskellige kloakker:

  • Du har vedligeholdelsespligt for alle kloakrør på din grund
  • En brønd, der ligger maksimalt 2 meter fra skel, kan være kommunens ansvar
  • Ved fællesprivat spildevandsanlæg bestemmer skellet, hvis ansvar det er

Dit brugs- og spildevand bliver ledt væk af kloakrør, og det er dit ansvar at vedligeholde alle kloakledninger, som befinder sig på din grund. Sker der en skade, er du den ansvarlige for at udbedre skaden. Dit ansvar går fra skel og ind til dit hus.
Har du dog en brønd, som ligger maksimalt 2 meter fra skellet, kan det være, kommunen har betalingsansvaret, hvis en skade skulle finde vej dertil.
Kobling til et fællesprivat spildevandsanlæg har en grænse mellem offentligt og privat ansvar ved skellet til grundejerforeningens grundgrænse.
Desuden kan det være din grund også huser naboens kloakledninger, eller du er en del af en gruppe husejere, som deles om en kloak. I disse situationer vil en afløbsaftale være en god idé til at angive, hvem der har hvilket ansvar, hvis en uforudset skade skulle opstå.

Bygoghus.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *