tagrenovering

Maling af tag – Priser på maling af tag samt tagmaling hos fagmænd

4.8/5 - (20 votes)

Mange tror at det er langt dyrere, at få malet taget på sit hus, af en professionel, end det reelt er.

Så hvis du overvejer at få malet dit tag for at få det til at se pænere ud eller eventuelt at gøre det mere holdbart – så skal du læse med her!

Hvorfor få malet sit tag?

Ja, hvorfor ikke? Den mest indlysende grund er, at huset får en helt ny udstråling samt et friskt pust. Det kan gøre enverden til forskel at få malet sit gamle, lettere beskidte tag. Men mange professionelle mener samtidigt at det ligger 15-20 år til tagets levetid – så hvad venter du på?

Vi kommer i dette indlæg ind på hvilke tage der kan males og hvad du skal være opmærksom på, hvis du ønsker at indhente tilbud på maling af tag.

tagrenovering

BygOgHus.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på maling af tag!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige firmaer.

Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende:

Hvilke tag kan males?

De fleste tage er fremstillet af enten eternit, betontegl, lertegl, tagpap, stålplader eller skifer. Det kan være en udfordring at male skifer men det er ligeledes sjældent nødvendigt, da materialet er utroligt holdbar.

Det samme gælder tegl. Teglsten er fremstillet af brændt ler, hvilket betyder at de ikke kan tåle at blive højtryksrenset og i stedet skal renses nænsomt. Overfladen gør, at maling ikke kan hænge ved herpå.

Til gengæld er det meget udbredt at male eternit, betontegl samt tagpap. Er taget på dit hus over 40 år gammelt, kan det dog kun i sjældne tilfælde svare sig at male det da det i dette tilfælde ville være at foretrække, at få lagt nyt tag i stedet.

Andre læste også:  Montering af vinduer – her er alt du skal vide

Maler du dit tag, bliver det i samme omgang renset, og malingen giver det en overfladebehandling som beskytter. Såfremt taget ser nedslidt ud, kan der vælges tykkere tagmaling, som kan dække små sprækker og pifte udseendet op. Et nyt tag koster som minimum 100.000 kr. og derfor kan det i mange tilfælde være en god løsning at få sit gamle tag malet.

Sådan foregår en typisk maling af tag:

Har dit eternittag asbest?

Før taget kan males, skal det renses grundigt og i denne sammenhæng bør du være yderst opmærksom på om du har et ældre eternittag, da disse ofte indeholder asbest.

Dette skyldes at det først var i 1987 at brugen af asbest blev gjort ulovlig i alle tagplader og disse bør kun renses af godkendte fagmænd. Er du i tvivl om hvorvidt dit tag indeholder asbest, kan du selv kigge på bølgeasbestcementpladerne.

De har alle et nummer, der fortæller om hvorvidt de indeholder asbest eller ej. Starter nummeret med enten 4 eller 5 er der ikke asbest i tagpladerne, og modsat, starter de med 0 eller 1 indeholder de asbest.

Der er naturligvis strenge regler der skal overholdes, når et tag med asbest skal renses, og dette kan der læses mere om på Arbejdstilsynets hjemmeside.

Der må hverken slibes eller bruges højtryksspuler på et tag indeholdende asbest men de kan i stedet renses med en blød børste og en vandslange.

Såfremt du ønsker taget renset mere end dette, kan du kontakte et godkendt tagrensefirma, som er udstyret med maskiner, godkendt af Arbejdstilsynet.

De gamle tage af eternit med asbest, ses som værende meget robuste og holdbare, og derfor kan det i mange tilfælde godt betale sig at få det malet i stedet for at udskifte.

Maling af tag pris

Hvor meget det koster, at få malet taget, afhænger af flere faktorer, heriblandt hvor stort et grundareal dit hus har samt hvor svært det er, at komme til taget.

Andre læste også:  Betongulv pris – Sådan får du den bedste pris

Såfremt taget er svært at komme til, kræver dette muligvis specialudstyr såsom stilladser og lifte, som kan presse prisen i vejret. Er taget i dårlig stand, kan det ligeledes hæve prisen, da det kan være nødvendigt at udskifte dele af taget, før det er både muligt og forsvarligt at rense taget.

Men prisen på at få malet taget, afhænger også i stor grad af hvor stor tagvinklen er; prisen er meget højere, hvis denne har en vinkel på over 35 grader.

Maling af tag med lille hældning

Langt de fleste huse har et tag, med hældning på under 35 grader. Priserne starter typisk fra 80 kr. pr. m2 inkl moms men mange tager op mod 140 kr. pr. m2 inkl. moms.

Dette afspejler sig ofte også i, om man vælger et firma, der giver 2 lag maling – eller 3. Ydermere er der også forskel på, hvor lang tids garanti, man som kunde får med på tagmalingen samt under hvilke kriterier, at denne garanti er gældende.

Mange firmaer er villige til at give 10 års garanti, under den forudsætning, at du får algebehandlet taget hvert andet år. En pris for et hus med et tagareal på 150 m2 med lille taghældning er ca. 20.000.

Maling af tag med høj hældning

Hvis dit hus, er et af dem med en høj hældning over 35 grader, kan du forvente en noget højere pris. Disse starter typisk ved 190 kr. pr. m2 og kan blive højere, såfremt der er brug for lifter og stilladser. En pris for et hus, med et tagareal på ca. 150 m2 med høj hældning, er ca. 30.000.

Gør-det-selv maling af tag

Der er ved mange firmaer også en mulighed for delvis gør-det-selv. Disse firmaer kommer og renser taget professionelt med godkendt renseudstyr hvorefter du selv står for malingen heraf. Dette ville typisk koste fra 55 kr. pr. m2.

Kilder:
https://arbejdstilsynet.dk/da/regler/at-vejledninger/a/c-2-2-asbest

Bygoghus.dk Forfatter

Kommentarer

  Ploug

  (9. februar 2019 - 15:03)

  Tilbud på rensning og maling af eternittag.

   Martin

   (23. februar 2019 - 14:52)

   Hej Ploug
   Du bedes trykke på knappen ovenfor i indlægget og bede om et tilbud 🙂

   Vh Martin fra BygOgHus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *