male paneler

Maling af paneler – Guide til maling af paneler og priser

4.5/5 - (2 votes)

Når der males paneler, fodlister og dørkarme bruges næsten samme metode. I denne artikel finder du relevante informationer når du selv skal forsøge at male som giver dig muligheden for at spare mange penge.

Vi har samlet vores bedste råd, så du er sikret et godt resultat. Ønsker du derimod at få den bedste pris fra en maler, kan vi også hjælpe med 3 uforpligtende tilbud på din opgave gennem 3byggetilbud.dk.

male paneler

Vi anbefaler at man er omhyggelig med forarbejdet og finder det helt rigtige maling! Så kan du hvert fald også regne med et godt resultat.

Derudover skal du huske at malingen du bruger skal røres grundigt op inden du begynder med penslen, men også under brug. Undgå gerne at hælde mere op i bakken, end du forventer at bruge.

Derudover skal malingen ikke hældes tilbage i emballagen, men kom eventuelt overskydende maling i opbevaring for sig selv. Så undgår du at tilføre bakterier og snavs i den nye resterende maling, hvilket giver dig de bedste resultater.

Det skal du bruge:

  • Grundrens
  • Sandpapir, gerne 180-220 korn
  • Pensler og eventuelt rulle
  • Grundmaling
  • Færdigmaling

Ved flader som ikke har været malet tidligere

Før du går i gang med at male

Før du begynder at male dine fodpaneler eller dørkarme er det vigtigt at vaske fladerne med grundrens og herefter skal du vaske af med vand. Svedende knaster afskrabes og affedtes for at give fladen en flot overflade.

Andre læste også:  Bliv uafhængig at telefonens vejrmålinger

Hvis dine fodpaneler eller dørkarme ikke er nye, skal eventuelle sømhuller, ridser eller revner spartles ud. Slip herefter med korn 180-220 til overfladen er jævn/glat og fjern herefter slibestøvet.

Sådan gør du

Nu er du klar til at male! Grundmal med en fyldig grundmaling og anvend en spærrende grunder, hvis der er fare for farvegennemslag.

Det er en fordel at anvende en fyldig grunder, som kan gøre det lettere at lave et flot resultat fordi grunderen udjævner underlaget eventuelle ujævnheder og sikre at der i fremtiden ikke opstår afskalninger.

Mal herefter færdig med 1-2 lag maling, hvor smalle kanter males med en passende pensel (Vi anbefaler en lakpensel fx 25mm). Ved større overflader kan man anvende en lille passende glatrulle. Husk at du skal arbejde vådt-i-vådt for at undgå nogle synlige overgange.

Ved flader som har været malet tidligere

Før du går i gang med at male

Ved flader som har været malet tidligere er det endnu vigtigere at være grundig inden du begynder at male! Her skal du også vaske fladerne med grundrens og vaske af med vand.

Hvis der er løstsiddende maling skal dette fjernes og hvis der er sømhuller, ridser eller lignende skal dette spartles ud.Hele overfladen slibes med korn 180-220 og slibestøv aftørres efterfølgende.

Så skal der grundmales for at sikre en god vedhæftning og ligledes for at udjævne eventuelle reparationsområder, her skal der også mellem slibes og tørres af.

Sådan gør du

Maler du med pensel, så er det nemmest at starte øverst på karmen og tage et lille stykke af gangen. Her er det vigtigt at du bruger lange og rolige strøg for at undgå synlige overgange, så malingen løber flot sammen til sidst.

Andre læste også:  Punktfundament – den nemme løsning

Her anbefaler vi også at have en mindre pensel til de mindre detaljer og kanter, hvor en lakpensel i fx 25 mm også er god i dette tilfælde.

Mal til slut færdig med 1-3 dækkende lag maling.

Tørringstid på paneler og dørkarme

Malingen vil typisk være berøringstør efter 2-3 timer og der er mulighed for at slibe på overfladen efter 6-8 timer, hvor den også efterfølgende kan overmales.

Der kan gå op til 14 dage, inden malet træ er så gennemhærdet, at det tåler fuld belastning.

Priser på maling af paneler – hvad er prisen?

Prisen på maling varierer efter hvor stor en overflade der skal males og om fladen tidligere har været malet eller ej. Men finder du noget tilbud i dit lokale byggemarked og har du allerede udstyret hertil, kan det gøres for fornuftige penge.

Ønsker du at bruge en maler til at klare opgaven, anbefaler vi at man modtager et tilbud fra flere malere! Vi har gode erfaringer med 3byggetilbud.dk, hvor man beskriver sin opgave og modtager efterfølgende 3 tilbud fra malere i dit lokalområde.

På denne måde er du sikker på at få det bedste tilbud fra en maler, da de også er opmærksomme på at de indbydes er i konkurrence med hinanden når de kontakter dig.

Isolering af gulv og priser

BygOgHus.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på malerarbejde og vælg det billigste!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige håndværkere.

Malerfirmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er helt gratis:

Bygoghus.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *