Markise pris: Hvad koster markiser?

fraskrivelse

Vil du gerne have mere ud af din terrasse, så du kan sidde ude, selvom det regner eller måske skabe et skyggefuldt hvilested på de varmeste sommerdage, så kan en markise være en både smuk og funktionel løsning for dig.

Det er altid en god ide at tjekke priserne inden du bestiller, for som med så meget andet kan der også være kæmpe store forskelle på, hvad din nye markise kan komme til at koste, alt efter, hvilken kvalitet, leverandør og variant du drømmer om. Læs med og bliv klogere på, hvordan du kan finde den helt rigtige markise til dit hjem, og hvad en typisk markise pris er.

sparetip med tilbudBygOgHus.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på markiser!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige firmaer.

Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende:

Hænger kvalitet og markise pris sammen?

Der er ingen tvivl om, at der er sammenhæng mellem kvalitet og pris i rigtig mange tilfælde og markiser er ikke undtaget. Derfor er det rart at vide, præcis, hvor det er, der spares på de billige modeller og, hvad du får, hvis du vælger at betale lidt mere for din nye markise.

Helt kort kan man sige, at når du vælger en billigere variant, så vil du få et stel, der kan holde til mindre og stof, der er i mindre kraftig kvalitet. Det vil have en indflydelse på markisens holdbarhed samt, hvor længe den bliver ved med at være pæn.

Jo kraftigere stof du får jo mere vil du markise kunne holde til og sammen med et kraftigere stel giver det et produkt, der ikke går så let i stykker og er mere bestandigt over for vind og vejr.

Hvilket stel er bedst?

For at være sikker på, at din markise holder er det vigtigt at det har et godt og stabilt stel at hvile på. Det er nemlig stellet, der er den bærende konstruktion og derfor også en vigtigste bestanddel.

Når du vælger din markise er det derfor en god ide at gå efter en model med stel af rustfrit stål eller andre rustfrie materialer, så der ikke opstår svage punkter på det med tiden.

Det kan også være en fordel at vælge et stel, der er pulverlakeret, fordi det er med til at beskytte overfladen endnu mere.

Andre læste også:  Terrasse pris: Find den bedste pris på din nye terrasse – i sten eller træ

Det er også vigtigt, at armene på stellet er kraftige og velkørende, så de ikke knækker eller bliver svage af at køre ind og ud så mange gange. Arme, der drives og stabiliseres af dobbeltfjedre eller gastrykcylindre er dem, der stabiliserer bedst og giver en markise, der holder sig fuldt udspændt selv i kraftigt blæsevejr. Husk, at de fleste forhandlere giver 10 års garanti på stellet – men det er en god ide at være helt sikker, inden du køber.

Hvilken dug er bedst?

Du kan sagtens finde billige markise priser i langt de fleste store byggemarkeder, og skal de bruges i et sommerhus eller et sted, hvor der vil blive begrænset brug og hvor der eventuelt er læ, så kan det være en udemærket løsning, men vil du gerne have en markise, der kan holde til lidt mere og lidt længere, så er kvaliteten nødt til at være derefter.

I forhold til dugen er det vigtigt, at den er fremstillet i en kvalitet, der er både vand- og smudsafvisende. På den måde undgår du at den bliver snavser og får pletter af for eksempel svamp og mug, hvis den er våd, når du ruller den ind.

Det er også vigtigt, at det er en kvalitet, der er kraftig og har gode, stærke kanter, så du ikke oplever, at den bliver slap eller revner langs kanterne ved brug. Husk, at de fleste forhandlere giver 5 års garanti på dugen, men vær helt sikker på, at det også gælder for den model, du har valgt, inden du køber.

Hvordan skal din markise rulles ud?

Når det kommer til markise prisen, er de elektriske modeller naturligvis også i en anden prisklasse end de manuelle.

Du kan, når du skal købe markise, som udgangspunkt vælge mellem en model, der skal rulles ud ved hjælp af en drejestang eller en, der virker ved hjælp af en motor.

Ligesom med kvaliteten af alle de andre dele kan du også spare penge ved at vælge en model med en billig motor, men som i rigtig mange andre tilfælde vil du ofte også få det, du betaler for. Derfor kan det være en rigtig god ide at undersøge lidt om, hvad de forskellige motorer kan – hvis du vælger en elektrisk model.

Skal din markise have åben eller lukket kassette?

Du kan forlænge levetiden på din markise yderligere ved at vælge en markise, der har en lukket kassette. Hos de fleste forhandlere tilbyder de tre forskellige løsninger, der herunder beskrives fra den billigste til den dyreste:

  • Markise uden kassette: Denne model er helt åben og markisen rullet blot sammen om en stang uden at være beskyttet mod vejr og vand. Det er den billigste løsning, men det betyder også, at din markise bliver hurtigere slidt op.
  • Markise med åben kassette: Denne model sørger for at din markise er beskyttet ved at den rulles ind i en kasse, der ofte lukkes med en kant, der sidder forrest på selve dugen. Det er kun selve stoffet der beskyttes, mens armene sidder udenpå.
  • Markise med lukket kassette: Med denne model rulles hele din markise – både dug og stel ind i kassen og er dermed beskyttet mod vejr og vind.
Andre læste også:  Myregift: De bedste og mest effektive former for myregift i haven.

Når du skal vælge, hvilken model, der skal hænge på jeres hus kan du starte med at kigge på det sted, hvor markisen kommer til at hænge. Jo mere den er beskyttet af udhæng eller andet, der sidder på huset, jo mindre vil den blive udsat for elementerne. Derfor kan du, hvis den hænger sikkert og beskyttet af huset vælge en mindre avanceret model.

Hvem skal montere markisen?

Det sidste sted, hvor du kan gøre en forskel i forhold til markise prisen, er, når det kommer til monteringen. Det er rigtig vigtigt, at du er helt sikker på, at din markise er sat korrekt og sikkert op, så derfor vælger langt de fleste at få en professionel til at hænge markisen op. På den måde er I helt sikre på, at den bliver der hvor den skal gennem al slags vejr.

Har du hænderne skruet rigtigt på, kan du dog vælge selv at gøre det – men husk, at hvis du vælger en elektrisk model, så skal motoren tilsluttes af en autoriseret elektriker.

Der er mange fordele ved at købe din markise med montering inkluderet, for det er ikke den mest simple opgave at få den sat op korrekt – især ikke, hvis det er første gang du prøver det. Og selv, hvis du vælger den billigste model, så er det stadig mange penge at bruge, hvis den ender med at gå i stykker grundet en forkert eller mangelfuld montering.

Hvor finder du den bedste markise pris?

Der er rigtig mange gode og dygtige producenter og forhandlere derude, så derfor kan det være svært at overskue markedet og finde den løsning, der passer bedst til dine behov og ønsker.

Har du taget stilling til de ovenstående spørgsmål, og har du ovenikøbet en ide om, hvilke mål du ønsker, så kan du med stor fordel bruge din mulighed for at indhente tre gratis tilbud, så du har muligheden for at sammenligne både kvalitet, pris og firmaer inden du beslutter dig.

Det er en smart og hurtig måde for dig at få tre uafhængige og uforpligtende tilbud uden at skulle bruge tid på at søge hele nettet igennem.

Klik dig videre og få tre gode tilbud allerede i dag – så er du klar til at gå en sval og skyggefuld sommer i møde, og du kan endda spare en del penge på din markise pris.

Avatar

Bygoghus.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

18 − 9 =