Miljøvenlig varme til det mindre hus

Har du været ved at overveje, om den varmekilde, der lige nu varmer din bolig op, ikke er den mest optimale løsning? Det kan der være mange årsager til. Måske det efterhånden er for dyrt for dig at varme huset op. Det kan for eksempel være, at du fyrer med olie, hvilket ikke altid er rart at se på kontoen. Det kan også være, det er det klimamæssige aspekt, der vejer højere for dig.

En luft til luft varmepumpe kan måske opfylde nogle af dine behov til færre penge end det, du har lige nu. Det, der er vigtigt at huske, er, at den primært er beregnet til mindre boliger. Det kan være, du har et hus, der ikke er kæmpestort, eller også er tanken, at du vil have opvarmet dit sommerhus på en anden måde, end du får lige nu. Der findes også forskellige andre typer af pumper, hvis det er en større bolig, der skal varmes op.

Sådan fungerer pumpen

Det er ikke sikkert, det altid er lige til at gennemskue, hvordan teknologien i en varmepumpe fungerer. Derfor går vi heller ikke helt i dybden med det, men alligevel kan du her få et lille overblik over det vigtigste funktioner. Pumpen består af to dele: Den ene skal installeres på ydersiden af huset, mens den anden sættes op indenfor. Herefter fungerer pumpen således, at den trækker varmen ud af udendørsluften og udnytter den indenfor.

Andre læste også:  Sådan finder du det rette sted at bygge hus

Det betyder ikke, at du ikke kan bruge pumpen, når det er koldt udenfor. Teknologien er efterhånden blevet udviklet så langt, at pumpen også fungerer, selvom det er frostvejr udenfor. Du behøver altså ikke bekymre dig om, at du kan blive afhængig af at fyre op i en brændeovn, hvis det pludselig bliver sne og frost udenfor. Det er ikke en risiko, du kommer til at skulle løbe.

Bygoghus Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *