Mistanke om skimmelsvamp bør undersøges øjeblikkeligt

Skimmelsvamp er en træls bofælle, som du bør få smidt ud i samme øjeblik du opdager den. Desværre er skimmelsvamp ikke altid synlig og det er heller ikke altid du kan lugte den. Derfor kan det være meget svært, selv at afgøre om der er tale om skimmelsvamp, eller om det er noget harmløst. Herunder får du en liste over symptomer, som du skal være opmærksom på, hvis du har mistanke om skimmelsvamp i din bolig.

Symptomer som du bør være opmærksom på

Skimmelsvamp er ikke altid synlig. Længe før den bryder ud som synlige skjolder på dit tapet eller andre steder, kan den gro i murværket og bag tapetet. Der er et par symptomer som du med fordel kan tage udgangspunkt i, hvis du har mistanke om skimmelsvamp.

  • Lufteveje irritation. Føler du irritation i halsen, på den ene eller den anden måde, kan det være en begyndende forkølelse. Fortsætter irritationen, uden forklaring, kan årsagen være skimmelsvamp i bygningen.
  • Hovedpine. En enkelt hovedpine kan have flere årsager. Bliver hovedpinen ved, eller vender den tilbage, bør du finde frem til årsagen. Hovedpine kan have rigtig mange årsager. Har du udelukket alle andre årsager, kan skimmelsvamp også her være årsagen.
  • Træthed. Har din træthed ikke en naturlig forklaring og er den vedblivende, er den ofte forbundet med skimmelsvamp i din bolig.
  • Koncentrationsbesvær. At koncentrere sig kan være en udfordring, men er det ikke normalt et problem du oplever, bør du undersøge årsagen. En af årsagerne kan være skimmelsvamp.
  • Allergiske reaktioner. Har du ikke allergi i forvejen og får du pludselig, kløe, løbende øjne, gentagende nys, hoste, eller andre allergiske reaktioner, så er det på høje tid at få undersøgt boligen for skimmelsvamp.
  • Rødme på huden. Rødme, som pludseligt opstår på din hud, kan have direkte forbindelse til skimmelsvamp.
Andre læste også:  Skal du købe eller leje en bolig? Fordele og ulemper

Usynlig skimmelsvamp kan afgive lugt

Selv om skimmelsvampen i din bolig ikke er synlig, kan du somme tider lugte den. Lugten minder om mug. Den kan sidde i dit tøj, som du ellers har både vasket og lagt pænt sammen. Den kan også sidde i gardiner af stof, møbler af stof eller i dine gulvtæpper.

Få hjælp til at komme af med skimmelsvamp

Finder du skimmelsvamp, kan du godt vaske det væk. Der findes gode og stærke vaskemidler som kan fjerne skimmelsvamp. Problemet er bare at det ofte kommer igen. Derfor er det en god ide at få hjælp til at fjerne skimmelsvamp.

Redaktionen Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

six − two =