Nedrivning af hus

Nedrivning af hus – Sådan får du den bedste pris

4.9/5 - (44 votes)

Har du fundet din drømmegrund, men er der et andet hus på grunden som du overvejer at rive ned eller renovere? Så kan vi hjælpe dig med, at blive klogere på nedrivning af hus og hvad du skal være opmærksom på i denne forbindelse.

Nedrivning af hus

Vi har forhørt os hos forskellige nedrivningsfirmaer og kan konkludere at en typisk et plans villa på ca 150 m2, koster mellem 80.000 og 100.000 kroner inkl. moms. Vi anbefaler altid at du indhenter tilbud fra flere forskellige nedrivningsfirmaer, så du får den bedste pris på lige netop din opgave.

Sådan får du den bedste pris på nedrivning af hus

Det kan i mange tilfælde betale sig at rive ned og bygge nyt, fordi at man sparer på vedligeholdses- og energiudgifterne.

Det kan altid betale sig at indhente tilbud fra flere forskellige nedrivningsfirmaer, så du får den bedste pris. Du kan eksempelvis bruge tilbudstjenesten 3byggetilbud.dk, hvor du kan få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nedrivning.

Nedrivning af hus prisBygOgHus.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på nedrivning og vælg det billigste!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige håndværkere.

Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er helt gratis:

Som nævnt kan prisen varierer meget på nedrivning af hus og vi anbefaler derfor at tage kontakt til flere nedrivningsfirmaer, hvor du beskriver opgaven godt så virksomhederne har den bedste forudsætning for at give dig et konkret tilbud på opgaven. Du skal også være opmærksom på at de indhentede tilbud også indebærer afskaffelse af det efterfølgende affald.

Det kan være tidskrævende at tage kontakt til flere firmaer og der er mange muligheder for at benytte sig af onlinetjenester, som hjælper dig med at få kontakt til flere tilbudsgivere efter du har beskrevet din opgave. Hos BygOgHus.dk har vi gode erfaringer med onlineportalen 3byggetilbud.dk, hvor virksomhederne som sender et tilbud ved, at de indbyrdes kæmper om dig som kunde og er derfor nød til at tilbyde deres bedste priser for at få din opmærksomhed og eventuelt muligheden for at lave din opgave.

Før du går i gang – det skal du være opmærksom på

Inden man går i gang er der flere regler man skal være opmærksom på når man ønsker at rive et hus ned. I Bygningsreglementet skal du blandt andet være opmærksom på kapitel 1.7 Nedrivning af bebyggelse, som lyder:

BR10 1.7, stk. 1: Nedrivning skal anmeldes til kommunen, og det skal ske minimum 2 uger før nedrivningen påbegyndes
BR10 1.7, stk. 2: Der skal oplyses bygningens adresse, matrikelbetegnelse og bygningsidentifikation. Der skal også oplyses bygningens højde og grundflade.
BR10 1.7, stk. 3: Garager, udhuse og carporte samt lignende små bygninger kan nedrives uden anmeldelse.

Derudover anbefales det også at undersøge følgende:

 • Om der i bygningen eller konstruktionen findes eventuelle sundhedsskadelige materialer, konstruktioner eller emner såsom asbest, narkosprøjter, batterier
 • Om bygningen eller konstruktionen står på et underlag, der kan være forurenet
 • Om bygningen eller konstruktionen i forbindelse med selektiv nedrivning kan vedblive at være stabil
 • Om der i forbindelse med nedrivningen skal tages særlige hensyn til naboer eller anden tæt bebygning, fx ved vibrationer, støj eller støv,
 • Om der i bygningen eller konstruktionen findes installationer, fx el, gas, vand eller andet, der kræver en særlig behandling
 • Om arbejdet kan udføres på en anden og mindre arbejdsmiljøbelastende måde, fx sprængning eller skæring, frem for hugning
 • Om isoleringsgranulatet skal fjernes inden nedrivningen påbegyndes, så unødig støvbelastning undgås
 • Om der i konstruktionen er forspændt beton med wirer.

Derudover er skal du være opmærksom på, at bygninger med bevaringsværdi 1-6 må ikke nedrives, før kommunen har givet en nedrivningstilladelse. Du kan ansøge om tilladelse hos din kommune, i et ansøgningsskema hvor du sammen med ansøgning om nedrivningen også skal anmelde bygge- og anlægsaffaldet. Tilladelsen kan tage op til 4 uger, hvorfor det anbefales at indhente den i god tid, inden nedrivningsarbejdet er planlagt til at begynde.

Vælger du et nedrivningsfirma til at varetage opgaven, kan de også hjælpe dig med at få lavet en tilladelse og få den indsendt korrekt. Firmaerne har som udgangspunkt prøvet en opgave som din mange gange før og kan rådgive dig i forbindelse med processen.

Andre læste også:  Få hjælp til dit boligsalg

Priser på nedrivning af hus

Pris på nedrivning af hus kan variere og afhænger selvfølgelig af husets størrelse, men også andre faktorer har betydning. Prisen varierer ofte baseret på følgende:

 • Husets materialer: Et hus med klinker og gulvvarme er ofte dyrere, fordi det er svært at sortere
 • Geografiske placering: Priserne er generelt ofte dyrere på Sjælland end i Jylland
 • Har huset flere etager: Har huset flere etager og eventuelt også kælder, tager opgaven længere tid
 • Adgangsforhold til adressen: Der skal i forbindelse med nedrivning køres en masse materiale ud og her har adgangsforholdene til adressen en stor betydning

Derudover er det også vigtigt at høre nedrivningsfirmaerne omkring hvorvidt tilbuddet inkluderer bortskaffelse af affaldet. Der skal nemlig tages højde for affaldshåndteringen i forbindelse med nedrivning af hus. Der kan eksempelvis være krav om, at affald opdeles i brandbart, ikke brandbart og sundhedsskadeligt. Det skal anvises, hvor affaldet kan bortskaffes.

Vi har forhørt forskellige firmaer angående priser og kan konkludere at en typisk et plans villa på ca 150 m2, koster mellem 80.000 og 100.000 kroner inkl. moms. Prisen er dog vejledende og baseret på vores erfaringer – vi anbefaler at du kontakter flere firmaer og modtager en pris på din specifikke opgave.

Husk at undersøge om prisen er inklusive bortskaffelse af affald.

Derfor skal du rive huset ned fremfor at renovere det

Der kan være flere gode grunde til at rive et hus ned fremfor at renovere det. Har du specielle ønsker til dit drømmehus, vil der ofte være en masse renoveringsarbejde med et væld af tidskrævende opgaver foran dig. Derudover kan renoveringer af huset fortsat have sine begrænsninger, som ikke giver dig mulighed for at få dit drømmehus præcis, som du ønsker det.

Der er også økonomiske grunde til at rive huset ned fremfor at renovere det. Ofte vil renoveringspriserne op i samme beløb, som det koster at rive huset ned og bygge et nyt. Dertil kommer at eksisterende huse ofte vil have en lavere energieffektivitet end et nyt. Det betyder at driftsudgifterne til et eksisterende hus altså er højere end et helt nyt.

Mange af husene er simpelthen ikke blevet opdateret, så trods energipriserne er faldet markant er det stadig attraktivt at rive ned og bygge nyt. På denne måde har man et opdateret hus samt en vis garanti for, at energiomkostningerne ikke overstiger det forventede på lang sigt.

Energimærkningen af boliger spænder fra A-G, hvor G er den laveste placering og A er den bedste. Yderligere kanenergimærkningen opdeles i 3 klasser, med følgende rækkefølge: BR10, 2015, 2015 hvor den laveste placering er BR10 og 2020 er den bedste. Energirammen for et hus er, hvor meget energi der tilføres til opvarmning pr. m2. Bygningsreglementet har opstillet specifikke krav som et almindeligt nybygget enfamiliehus, som minimum skal opfylde.

Kan jeg selv stå for nedrivning af mit hus?

Vi anbefaler ikke at man selv står for nedrivning af et hus, da man udsætter sig selv for en unødvendig risiko og da en nedrivning kræver de korrekte maskiner og viden for at opnå det bedste resultat. Du kan selvfølgelig sagtens rive noget ned invendigt, hvis det kan give dig en bedre pris hus nedrivningfirmaet men det er sjældent tilfældet.

Derudover kan det også være en stor økonomisk risiko, da du kan komme til skade og nemt stå uheldigt forsikringsmæssigt. Få personer har nemlig tegnet en særlig forsikring i forbindelse med det byggeri man er i gang med. Her kan et nedrivningfirma tage de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger og kan stille det korrekte udstyr til rådighed.


Kilder:

Bygoghus.dk Forfatter

Kommentarer

  Lars Nielsen

  (17. marts 2018 - 10:48)

  Hej!
  Jeg vil gerne bede om 3 uforpligtende tilbud på nedrivning af hus.

  Mvh.
  Lars Nielsen

   Martin

   (17. marts 2018 - 10:50)

   Hej Lars
   Tak for din henvendelse. Du kan blot trykke på knappen ovenfor i teksten og udfylde deres formular – så modtager du et uforpligtende og gratis tilbud 🙂
   Skriv endelig, hvis du har yderligere spørgsmål.

   Vh Martin fra BygOgHus.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *