Noget om alger

Alger er noget, som kan opstå mange steder. Ikke nok med, at det ikke ser specielt pænt ud, så kan det også være farligt og skadeligt for dit hus. Derfor er det bedst at fjerne dem så snart du ser det opstå. Det er dog ikke altid lige let, og derfor kan det være en god idé at ty til professionel algebehandling. Så læs denne oversigt og bliv klogere på algebehandling af træterrasse, havefliser eller tag.

Hvordan opstår alger?

Alger opstår ligesom svampe på fugtige overflader. Derudover opstår de på steder, hvor der rigeligt af sol. Det kan f.eks. være på tage eller sydvendte terrasser. De kan nemt kendes på de grønne, brune eller røde plamager, som opstår på træoverflader eller tagsten.

Hvorfor bør du fjerne dem?

Der er flere grunde til, at du bør fjerne alger så snart du ser dem på din terrasse eller fliser. Algerne optager nemlig vand som svampe og er derfor fulde af det Det betyder, at de er meget glatte, især om morgenen eller efter et regnskyl. Det gør det risikabelt af gå på dem, og du kan nemt glide og falde. Derudover kan alger gnave sig ned i træ og sten, og gøre dem mindre pæne over tid. Da alger indeholder meget vand, kan alger på taget i værste fald transportere vand ind under tagstenene og ind i selve huset. Det kan udvikle sig til svamp og blive en dyr fornøjelse at fjerne.

Andre læste også:  Hav havemøblerne parat til næste sommer

Få hjælp til algebehandling af professionelle

Det er muligt at fjerne alger selv, men det er et stort arbejde og det er ikke sikkert, at du fjerner dem alle. Det øger blot chancen for, at de hurtigt vokser tilbage igen. Professionelle algebehandlere har masser af erfaring og det rette udstyr, og sørger for, at et algeudbrud bliver slået helt ned. Det sparer dig for en masse energi.

Bygoghus Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *