Roadtrip – ikke kun USA

Du hører tit om folk, der tager på roadtrip i USA, men har du overvejet at der er andre steder, der også kan tilbyde roadtrips. Her er omkostningerne ofte mindre og for eksempel på Kreta kan du få billig billeje, så du kan holde ferie med roadtrip for hele familien uden det behøver koste en formue.

Når du ankommer til lufthavnen på Kreta, kan du gennem biludlejning få fat i en bil, så du kan køre rundt på øen, der er opbygget på et fundament af kalksten. Den græske ferieø byder både på høje bjerge, som Ida-bjerget, sandstrande med lyserødt sand og turkisblåt, krystalklart vand og små, hyggelige byer med en åbensindet og imødekommende lokalbefolkning.

De græske veje giver muligheder

Du kan køre ad de etablerede asfaltveje eller udfordre dig selv ved at bevæge dig ud på de små grusveje, hvor man aldrig helt ved, hvor de ender eller hvordan de forløber. Måske er vejen endda blind og du er nødt til at vende om for at tage den næste vej i stedet, men hvis hele familien er klar på en spontan ferie, hvor der er plads til pludselige indskydelser og hurtige forandringer, er det den oplagte ferieform.

Fordelen ved en roadtrip er, at det er helt op til dig og din familie, hvor mange pauser I vil holde undervejs. I får muligheden for at stoppe op for foden af et bjerg, ved en olivenplantage eller finde en afsides bugt med en lille strand, hvor I kan bade i det lune vand fra Middelhavet. Det er helt op til jer. Kreta kan tilbyde det hele!

Andre læste også:  Sådan finder du det rette sted at bygge hus

Byerne på øen

Den største by på Kreta er Heraklion (også kaldet Iraklion), hvor også lufthavnen ligger. Her er cirka 115.000 indbyggere, mens der i Chania, som ligger vest for Heraklion, er ca. 50.000 indbyggere. I Chania er der mange små restauranter, som giver dig mulighed for en græsk spiseoplevelse udover det sædvanlige, mens de lokale også sælger lædervarer af høj kvalitet til rimelige priser.

Af andre byer er det værd at nævne Stalida og Georgioupolis. Sidstnævnte er en mindre lokal græsk by, hvor der er mange familiedrevne restauranter. Du kan se Agios Nikolaos-kapellet eller kigge på skildpadder i byens område. I Stalida kan du dyrke vandsportsaktiviteter eller nyde en stille krog af stranden.

Der er altså mange muligheder for at opleve et andet Kreta, end man ser på diverse feriebilleder. Du kan finde billeje her, hvor de forskellige løsninger også kan sammenlignes direkte.

Avatar

Bygoghus.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

11 − three =