Sådan indretter du en hyggelig og indbydende stue

Stuen er et af de centrale rum i hjemmet, og det er her, man samles om aftenen for at se tv eller hyggesnakke. Derfor er det vigtigt, at stuen er indbydende og hyggelig. Det kan dog kræve en udskiftning af visse møbler, lamper og tekstiler, hvilket ikke nødvendigvis er billigt. Har du ikke råd til det lige nu, er det muligt at låne penge til projektet. Se mulighederne for at låne 15.000kr her, og læs videre i artiklen for mere inspiration.

Køb nogle nye møbler

Man kan komme rigtig langt med 15.000 kr. ekstra i budgettet, når en stue skal indrettes. Det kan dog være svært at finde de helt rigtige møbler til dit stue for at gøre den hyggelig og indbydende. Du kan  starte med at se på en sofa, som er nøglemøblet i en stue. Vælg gerne en i dæmpet neutrale farver for at give et behageligt look, og så kan du altid vælge farverive puder og plaider til den senere.

Et sofabord er også essentielt, og det er værd at vælge et, der passer i højde og stil til din udvalgte sofa. 

Skab hygge med belysning

Belysning er med til at skabe hygge og stemning i hjemmet. Det kan være en lampe på bordet, et par stearinlys i vindueskarmen eller et lyskæde, der lyser op i rummet. Lys giver os ro og overskud, og det er derfor vigtigt, at vi har det rigtige lys i hjemmet. Sørg derfor at have lamper med dæmpefunktion i stuen samt lysestager til stearinlys for ekstra hygge.

Andre læste også:  3 tips til boligindretningen

Nye tekstiler med gardiner, plaids og puder

Tekstiler i form af gardiner, plaids og puder kan give dit hjem et friskt pust. Du kan finde mange flotte designs i butikkerne, eller du kan vælge at sy dem selv. Gardiner, plaids og puder er typisk lavet af stof, så det er vigtigt at vælge en kvalitet, der passer til dine behov. Gardiner skal kunne holde sig rene og flotte i længere tid, mens plaids og puder ikke behøver at være så robuste. Puder kan dog blive slidte over tid, hvis de udsættes for meget sollys eller fugt, og derfor kan det være en god ide at vaske betrækket med jævne mellemrum og eventuelt skifte dem ud over tid. 

Når du vælger nye tekstiler til dit hjem, skal du tage hensyn til farverne i rummet og sammensætningen af møblerne. 

Indretning af stue er en hyggelig aktivitet, der giver dig mulighed for at skabe et personligt udtryk i dit hjem. Inddrag gerne familiemedlemmer, så alle kan fornemme deres eget personlige præg.

Redaktionen Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

one × five =