Sådan gør du din indretning mindre tung med få ændringer

Hvis du har en fornemmelse af, at din indretning er blevet for tung, må du ikke tvivle på, at du sagtens kan rette op på det uden at skulle udskifte halvdelen af dit interiør i hjemmet, som du sandsynligvis har brugt lang tid på. Det kan nemlig sagtens løses med et par nemme tricks og indkøb af få møbler eller genstande.

Tunge træsorter og bambus

Er meget af dit husinteriør bestående af tunge træsorter og mørke møbler og dekorationer, er det intet mysterium, at du oplever en trykket og tung atmosfære i hjemmet. Selvom denne atmosfære kan være hyggelig, kan det også være trættende at leve i, hvis der ikke er den rette mængde af modspil i form af lysere og lettere møbler og dekorative objekter.

En bambussofa kan eksempelvis være med til at forbedre stemningen gevaldigt. Dens skelet har et spinkelt og dermed let udseende, hvilket får den til at virke langt mere vægtløs end rummets andre møbler, samtidig med at det kan skabe rummelighed. Den virker altså ikke, som om den fylder lige så meget, og det kan veje op for de tungere møbler. Derudover er den lysere end meget andet, hvilket også gør hele atmosfæren i rummet, den er placeret i, lysere, lettere og mere positiv. Det trækker sjældent fra hyggen, at der trods alt er lidt, der lyser et lokale op.

Andre læste også:  Gode tips til rengøringen i boligen

Vægmaling

Hvis du har taget et bevidst valg om at male alle væggene i et rum – for eksempel soveværelset – i en mørk nuance, fordi det giver en mørkere og mere natlig stemning, der er perfekt til søvnen, kan du overveje at male blot én af væggene i en lysere nuance. Det behøver ikke ødelægge noget for, hvad du forsøgte at opnå. Det kan derimod gøre, at du også føler dig mere velkommen, når du træder ind i rummet.

Bygoghus Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eleven + sixteen =