Skal jeg vælge hus eller lejlighed?

Hvert år skal en række danskere vælge imellem, om de vil bo i hus eller lejlighed. Det er ikke altid et let valg, da der kan være dejlige ting ved begge dele. I sidste ende har du måske allerede en drøm om, hvorfor du gerne vil bo i hus eller lejlighed.

Hvis du stadigvæk ikke er helt sikker på, om du skal vælge det ene eller det andet, så kan vi her hjælpe dig med, hvad du skal gøre. Vi har ingen holdning til, om du vælger det ene eller det andet. Vores indlæg er kun for, at du kan vælge det helt rigtige for dig.

Så stil dig disse spørgsmål.

Kan du lide have?

Med en lejlighed har du ingen have. Som en del af ejendommen kan I have en fælleshave, men der vil ofte være nogen, som passer den. Eller også bliver den ikke rigtig brugt.I et hus er det dit ansvar, at din have ser flot ud. Så hvis du virkelig ikke kan lide have, bør du nok overveje, om hus er noget for dig. I dag kan du dog få en robot-græsslåmaskine, som gør det hele lidt lettere for dig.

Andre læste også:  Derfor skal du anskaffe dig en GPS til din kat

Hvor centralt vil du bo?

I mange byer kan det være svært, nærmest umuligt, at købe et hus som ligger centralt i byen. Det skyldes selvfølgelig, at der har været en fordel i, at der er plads til flere mennesker centralt, da det er der, som mange mennesker gerne vil bo.

Så hvis du gerne vil bo centralt i en by som Århus inde ved vandet, så bør du vælge en lejlighed. Der findes mange store lejligheder, så det handler sjældent om plads. Hvis du googler lejlighed Århus, vil du hurtigt finde ud af, at du kan finde mange flotte store lejligheder centralt i byen.

Ro er vigtigt for mig

Hvis du gerne vil have ro, vil der nærmest altid være mere ro et sted med huse. Det skyldes, at der af gode grunde ikke kan bo ligeså mange, når alle skal have et hus, som hvis du har en lejlighedsejendom.

Hvis du går meget op i ro, så bør du overveje et hus. Her vil du også typisk få lov at passe dig selv mere, end du kan i en lejlighed.

Jeg vil gerne have minimal vedligeholdelse

Faktisk kan du få dette både med en lejlighed og med hus, hvis der blot er tale om en lejebolig. For her vil det være udlejers job at sørge for, at din lejlighed eller hus er i god stand.

Andre læste også:  Fordele og ulemper ved at købe en ældre bolig

Du kan altid finde masser af flotte lejelejligheder på Boligninja.dk. Hvis du vælger at eje selv, så bør du overveje lejlighed, hvis du gerne vil undgå massive vedligeholdelsesomkostninger. I en lejlighed skal du typisk kun sørge for alt det indvendige, mens det udvendige er fællesudgifter for alle lejligheder.

Med dit eget hus skal du selv sørge for det hele. Til gengæld vil en ejerlejlighed have udgifter til selve ejendommen hver måned, da ejerforeningen har et fælles regnskab. Det behøver du ikke med et hus, da det er op til dig, hvordan du griber det an.

 

Vi håber, at du bliver glad for dit nye hjem. Uanset om du vælger en lejlighed eller hus.

Martin

Martin Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five × 5 =