Solceller på taget

Solceller: Derfor er det fordelagtigt!

5/5 - (1 vote)

Af miljøvenlige tiltag er solceller et af de mest kendte, men alligevel eksisterer der meget uklarhed på området, når det handler om de rent praktiske omstændigheder.

Der kan for eksempel ofte opstå tvivlsspørgsmål om, hvordan både de miljø- samt økonomimæssige fordele helt reelt udspiller sig. Heldigvis er det ikke så avanceret, som det måske kan synes ved første øjekast.

sparetip med tilbudBygOgHus.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på solceller!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige firmaer.

Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende:

Grøn vedvarende energi skaber bedre forudsætninger for miljøet

Solceller udvinder energi fra solen og omdanner dermed enkelt sagt lys til strøm, som du kan bruge i dit hus. Det betyder, at solceller er en del af en bæredygtig gruppe af energikilder, der ikke tærer på jordens ressourcer:

Dette er fordi, at mængden af sollys fra solen praktisk talt er uudtømmelig. Det giver altså god mening at bruge denne vedvarende energi til at generere strøm til boligen.

Andre læste også:  3 gode tips til at blive klar til vinteren

I praksis fungerer denne type af energiudvinding ved, at man tvinger elektroner i materialet silicium til kun at kunne bevæge sig i én retning.

Når energi tilføres fra solen, dannes der altså strøm i kraft af, at elektronerne kun kan flytte sig i en retning: Det vil sige, det såkaldte ensrettede elektriske strøm opstår.

Mange mistolker navnet og misforstår det på den måde, at der kun kan udvindes strøm i direkte solskin. Selvom direkte solskin selvfølgelig er mest ønskværdige for at vi som mennesker kan trives godt, trives energiproduktionen dog ganske udmærket, også under skydækket himmel!

Dette er fordi, at det er lyset, der aktiverer cellen – og der er som bekendt stadig massere mængder af lys, selvom vi ikke nødvendigvis har frit udsyn til lyskilden.

Solceller i et forretningsmæssigt perspektiv

Overvejer du at investere i en bæredygtig type af energikilde, er det fuldt ud forståeligt, hvis det til dels er for egen vinding lige så vel som det er for miljøets skyld. Her er det først og fremmest vigtigt at se på, hvilke typer af anlæg, der passer til netop dit forbrug.

Udover at udvælge den rette type af anlæg, kan det økonomisk set også svare sig at tilmelde sig en støtteordning. Udover dette får man naturligvis mest ud af sin grønne investering ved at være god til at bruge strømmen, når den bliver produceret.

Andre læste også:  Det har du brug for til din næste boligrenovering

Det gode ved denne type af grøn energi er, at anlæggene ofte holder både godt og længe. Generelt skal man regne med en garantiperiode på omtrent 25 år, og selvfølgelig er det også i høj grad muligt, at cellerne vil holde i en periode langt udover denne.

En solcelle er ikke kun en langsigtet investering

Selvom solceller uundgåeligt er en langsigtet investering, behøver du ikke være bange for, at du binder dig for meget til noget. Blandt andet viser undersøgelser, at salgsprisen for huse med solceller installeret er højere end for sammenlignelige grunde uden cellerne.

Estimeret set skal man regne med en procentvis forøgelse i salgspris på omtrent tre procent. Det kommer ikke til at gøre det helt ud for anskaffelsesprisen, men det hjælper på, at en grøn investering måske ikke behøver være helt så skræmmende og bindende. 

Bygoghus.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

one × 5 =