Støbning af gulv

4.7/5 - (3 votes)

Nybyggergrunden er købt, og du står nu med et stykke jord, som er dit. Det kræver planlægning og gode hjælpende hænder til at komme gennem sådan et projekt. Der er alt fra udgravning og støbning af fundament til opsætning af spær og vinduesmontering.

Det er blot en brøkdel af de projekter, som forlanger din opmærksomhed og præcision. Du kender måske den situation, eller en lignende situation, hvor du har købt et ældre hus men ønsker at renovere det helt fra bunden, så du sætter dit eget præg på det, men også får opfyldt de ønsker, du har på hjertet.

Uanset hvad din situation er, og hvor du er henne i projektet, skal du sørge for at få støbt et ordneligt gulv. Du finder forskellige måder at håndtere støbningsprocessen på, men det er væsentligt for resten af projektet og slutresultatet, at du ikke springer over, hvor gærdet er lavest.

betongulv pris

Gør-det-selv

Det at støbe et gulv er ikke en nem opgave. Det kræver både viden, overblik og hurtighed, når du skal have støbt et gulv.

Først og fremmest er det ikke en nem opgave, hvis du kun er dig selv. Det skal gå hurtigt med at støbe, så blandingen ikke bliver stiv, inden du kommer videre med næste etape.

Inviter din far, moster eller kammerater over til nogle arbejdsomme timer. Flere hænder klarer projektet bedre og hurtigere. Inden du kaster dig ud i projektet med familie eller venner, så skal du have indkøb materiale, så I alle sammen er klar til gør-det-selv-processen.

 • Beton
 • Isoleringsmaterialer
 • RIO-net
 • Diverse remedier til projektet

Din indkøbsliste til støbningen af gulvet kan være lang. Først og fremmest skal du vælge den rette betontype, som passer til dit behov. Du kan finde både flydebeton eller beton med støbemix i.

Dernæst skal du have indkøbt isoleringsmaterialer. Du kan købe flamingoplader til at bruge på det store areal, og hvis ikke du kan få pladerne tilpasset siderne, kan du anvende Lecanødder til det resterende.
RIO-net er en nødvendighed, når du skal støbe et gulv.

Det giver stabilisering i betonen, men er også det materiale, som du skal bruge, hvis du ønsker gulvvarme. Gulvvarmeslangerne sidder nemlig fast på Rio-nettene.

Udover de nødvendige materialer til projektet skal du også være forberedt med diverse remedier til opgaven. Det er alt fra trillebøre og skovl til afstandsholdere og opmålingsværktøj.

Professionelle hænder til projektet

Støbningsprocessen kræver koncentration, erfaring og hurtighed og er det ikke noget, som du tænker, er et gør-det-selv-projekt for dig, finder du professionelle hænder, som gerne hjælper dig videre med drømmen om renoveringsopgaven eller dit nye hjem. Du finder flere fordele ved den professionelle hjælp.

 • Mere erfaring
 • Hurtigere til opgaven
 • Tilfredsstillende resultat

Ulempen vil være udbetalingen af arbejdslønnen til medarbejderne ved firmaet, men opvej den ulempe mod, hvad du selv kan præstere. Har den viden og erfaring, som det kræver? Skal du have investeret i diverse værktøj og andre remedier til opgaven?

Din egen tid er også en faktor, så der er flere faktorer, du skal have med i dine overvejelser. Idet den professionelle hjælp udfører sådanne projekter dagligt eller oftere end dig selv, vil projektet også blive gjort hurtigere, end hvad du selv kan klare. I det mindste kræver støbningen af et gulv, at du er flere end blot dig selv.

Betongulv pris

BygOgHus.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på støbning af gulv!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige firmaer.

Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende:

Støbningsprocessen

Har du fået overbevist din familie eller venner om de arbejdsomme tider, er det blot at komme i gang med støbningen af gulvet. Om du står i nybyggersituationen eller i projektet om renovering af et købt hus, så er det vigtigt, at du får støbt gulvet ordentligt.

Ønsker du bedre isolering eller gulvvarme skal du starte projektet helt fra bunden. Hvis du derfor har kastet dig over renoveringsprocessen, skal du selvfølgelig have fjernet det nuværende gulv, som det allerførste i processen. Herunder kan du følge støbningsprocessens trin for trin:

 1. Udgrav til det passer med højden, du ønsker på gulvet – tag højde for hvor meget sand og isolering du ønsker
 2. Fyld sand i udgravningen, så det bliver et plant niveau
 3. Placer flamingoplader ovenpå sandet, så det dækker hele gulvarealet. Hvis du ikke kan få pladerne tilpasset hele arealet, kan du anvende Lecanødder til det resterende.
 4. Ovenpå flamingopladerne placerer du afstandsholdere. De sørger for at RIO-nettene bliver løftet op fra flamingopladerne, således at der kommer beton på begge sider af RIO-nettene.
 5. RIO-nettene anbringer du i afstandsholderne. Hvis du ønsker gulvvarme, skal varmeslangerne fastgøres på RIO-nettene.
 6. Inden du fylder betonen ovenpå dit foregående arbejde, skal du vide, præcist hvortil betonen skal fyldes. Træk snore og tegn strenger på væggen, som er din guideline.
 7. Fyld betonen ud på dit gulvareal og jævn det ud, så du får en plan overflade.

Du kan vælge enten at lave støbningen af gulvet i samme proces eller lave et klaplag for dernæst at lave et slidlag afslutningsvist.

Hvis du kaster dig over gør-det-selv-støbningen, skal du have flere hænder til at hjælpe dig. Arbejdsfordelingen med din far, moster eller kammerater kunne være én der blander betonen, én som kører betonen ind, mens to udfører fordelingsarbejdet med betonen. Opgaven kan tære på kræfterne, så en rokering indimellem, kan være en fordel for alle.

Indhent tilbud

Går du med den professionelle hjælp, kan du undersøge dit lokalområde for firmaer, som udfører netop støbningsarbejde.

Det er dog ikke altid en fordel blot at vælge det lokale firma på hjørnet, hvis også, der i den anden ende af byen, ligger et lignende firma. Undersøg dit nærområde, så du finder det firma, som kan hjælpe dig med netop at udføre dit projekt.

Men det er ikke sikkert, at det lige er i dit nærområde, du finder det bedste firma. Du kan finde din mobil, computer eller avisen frem og undersøge forskellige firmaer, der ikke kun befinder sig i dit nærområde. Det er i sidste ende dig, som skal være tilfreds med resultatet.

Du kan derfor gøre dig selv den tjeneste at indhente 3 tilbud fra forskellige firmaer på støbning af gulv gennem 3byggetilbud.dk. Det kan give dig overblik over, hvad din økonomi kan klare, men også hvad du får udført for arbejdet, som du betaler for. Det kan varierer fra firma til firma, så vær opmærksom.

Bygoghus.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *