Udnyt de faldende priser på boliger

Lige nu ses der et fald i priserne på fast ejendom både i byerne og på landet. Så overvejer I at købe nyt hus, lejlighed eller måske en fritidsbolig, er det en god idé at begynde at afsøge markedet allerede nu. Priserne er på vej ned, og når vi når ind i det nye år, ventes de at tage endnu et ryk nedad.

Det er de stigende renter og den stigende inflation, der nu kan aflæses i priserne på ejerlejligheder og huse, særligt i og omkring København.

Tidligere i år sås usikkerheden på markedet mere som en tendens til, at der blev handlet færre lejligheder og huse, men nu betyder den generelle usikkerhed og de færre handler, at priserne falder.

Med et mere svingende marked med faldende priser på boliger, kan det være svært at gennemskue, hvilken pris der er den rigtige, når man står og skal købe og byde på en bolig. Her kan det være en rigtig god idé at alliere sig med en professionel købermægler, som fx MinKøbermægler.dk.

Købermægleren kender markedet

En købermægler er din private rådgiver som boligkøber. Mægleren kender markedet og følger udviklingen nøje. En købermægler kan fx hjælpe dig med en gratis købsvurdering, så du er sikker på at få mest muligt ud af de faldende priser på boliger.

Andre læste også:  Derfor skal du flytte til Vejle

Udover at vurdere, hvad en given lejlighed eller et hus skal koste, kan en købermægler hjælpe dig med selve prisforhandlingerne og med en grundig gennemgang af de forskellige dokumenter, der knytter sig til en bolighandel.

Nedenfor kan du se en liste over nogle af de mange ting, du kan få hjælp til fra en købermægler:

  • En uvildig købsvurdering af boligen
  • Besigtigelse – gennemgang af boligen evt. sammen med en byggesagkyndig
  • Prisforhandlinger
  • En grundig gennemgang af handelsdokumenter, rapporter og andet
  • Endelig udarbejdelse af skøde og refusionsopgørelse

Førstegangskøbere kan udnytte faldende priser på boliger

Er I førstegangskøbere på boligmarkedet betyder de faldende priser lige nu, at I er bedre stillet end tidligere, og at vejen ind på boligmarkedet er blevet nemmere.

Det skyldes, at I som førstegangskøbere jo ikke er afhængige af at få solgt jeres tidligere bolig til en god pris – og det betyder endvidere, at I kan slå til, når både boligen og prisen er helt rigtig for jer.

Husk dog at medregne de stigende renter – nok er boligerne blevet billigere, men det er blevet dyrere at låne penge til at købe for.

Bygoghus Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

9 + ten =