Undgå at komme på for dybt vand i forbindelse med boligkøb

Det er en herlig udsigt til fremtiden at have at skulle l flytte i en ny bolig. Det er fuldstændig uafhængigt af, om du flytter hjemmefra for første gang, om du og partneren skal flytte i et større hus med plads til børn, eller om I er oppe i en alder, hvor I har brug for en mindre bolig med færre praktiske gøremål.

Gennemgang af købsaftalen

Det er dog ikke altid helt nemt eller gnidningsfrit at købe eller sælge en bolig. Der er nemlig det, der hedder en købsaftale. Den indeholder sådan set alle oplysninger omkring, hvordan boligen skal overdrages fra ejer til ejer. Derudover står der, hvilken pris boligen har, og andre væsentlige aftaler omkring boligkøbet. Det er ikke ligefrem det mest overskuelige til hver en tid at kunne gennemskue en sådan købsaftale eller kontrakt, hvis man ikke er det mest kritiske eller vante menneske på området. Heldigvis kan du hyre en købermægler til at fratage dig ansvaret for at få øje på snydehuller i køberaftalen. En købermægler er uddannet til at kunne finde fejl eller, fra sælgerens side, generelle handelsvilkår, der ikke vil være til din fordel som køberparten. Alle vilkår og aftaler i købsaftalen skal selvfølgelig ikke nødvendigvis være til din fortjeneste, men der skal dog heller ikke være en kæmpe overvægt af fordele til sælgers side. Det kan en købermægler hjælpe dig med at sørge for.

Andre læste også:  Indret institutionen til glæde for både børn og voksne

Andre opgaver

En købermæglers eneste opgave er ikke at gennemgå købsaftalen. Den består typisk af en masse ting samtidig. Nogle af disse opgaver er følgende: el-rapport, energimærke og tilstandsrapport skal gennemgås, købesummen skal frigives, der skal ske skødeskrivning og tinglysning osv. Alle disse er af stor betydning for, hvordan din tilværelse i den nye bolig vil forløbe. Uden en købermægler løber du en langt større risiko for at miste kontrollen over dit boligkøb.

Avatar

Bygoghus Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

20 − seven =