5 gode sparetips til brusebadet

4.5/5 - (2 votes)

Vi har tidligere her på siden skrevet om, hvordan du kan spare på vandet. Her skrev vi, at du skal tage bruge mindre tid i badet. Men faktisk er dette kun en lille del af det, for generelt er brusebadet der, hvor vi bruger markant mest vand. Så hvis du kan spare på vand her, så er du nået virkelig langt, når det kommer til at spare på dit vand.

Det bedste er, at mange af rådene slet ikke behøver at koste dig en masse penge, da flere råd handler om at ændre adfærd. Men du får også meget ud af at investere i nyere ting, men det kommer vi selvfølgelig tilbage til. Det er forbedringer, som de fleste burde kunne klare inden for budgettet uden at skulle tilføje kapital udefra. Sørg dog for at tænke dig grundigt om, hvis du overvejer at låne. Kig på ÅOP (den årlige omkostning i procent) og lån aldrig mere end du ved, at du kan betale tilbage

Bad aldrig mere end i fem minutter

Ja, som vi nævnte har vi tidligere skrevet om dette. Men der er selvfølgelig stor forskel på at tage et kortere bad eller sætte konkret tid på det. Vi vil anbefale dig, at du sætter en alarm, når du går bad til 5 minutter.

På den måde finder du ud af, hvor lang tid du har til at vaske dig.

Brug en sparebruser

Ofte er det en god idé helt at skifte brusehovedet, da mange af de nye kun bruger 6-10 liter vand i minuttet, hvor en ældre bruger helt op til 20 liter. Så der er meget vand at spare, hvis du skifter til en sparebruser.

Du vil opdage, at der stadigvæk kommer fint tryk ud af den.

Andre læste også:  Spar penge på din elregning med disse 8 sparetips

Brusebatterier med indbygget spærre

På mange nye brusebatterier er der en spærre på, som gør, at vandet ikke kommer over en bestemt temperatur.

Desuden kan de også fås med vandbegrænser, som sørger for, at der ikke bruges ligeså meget vand, når du går i bad.

Sluk for vandet når du sæber dig ind

Mange kan godt lide at have vandet tæt, når de sæber sig ind. Det er en dårlig vane, som du bør skille dig af med med det samme. Hvis du både kan bade hurtigt og have vandet slukket, når du sæber dig ind, så bruger du lige pludselig ikke særlig meget vand.

Drop badet

De fleste af os skal have vores dejlige bad, og det forstår vi da også godt. Prøv alligevel en gang imellem og tænk over, om du kan droppe et bad. Hvis du f.eks. går i bad efter træning i dit lokale træningscenter så nøjes med det bad.

Hvert bad du sparer væk, hjælper ufattelig meget på dit vandforbrug.

Hvis du har brug for flere gode milljø- og sparetips, så kan du læse mere hos Dansk Vand og Naturcenter.

Bygoghus.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

four + four =