stue med møbler

7 fælder du bør undgå, når du køber hus

stue med møbler

Der er mange ting, du skal være opmærksom på, når du køber nyt hus. Det kan blandt andet være en god idé at tjekke lokalplaner, forurening på grunden, elinstallationer samt områdets risiko for oversvømmelse.

Når du skal købe nyt hus, er der mange ting, du skal holde styr på. Det er blandt de største investeringer, de fleste mennesker kommer til at kaste sig ud i. Derfor er det vigtigt, at alt foregår efter bogen, så du ikke ender med at skulle betale mange flere penge, end du egentlig køber for.

Der er mange ting, du selv kan tjekke, før du skriver under på kontrakten. Det er dog typisk en god idé at alliere dig med en dygtig køberrådgiver, der kan hjælpe dig med at finde de ting, du ellers ikke ville blive opmærksom på. Du kan finde mere info om køberrådgivning hos NEMADVOKAT.

#1: Forurenet grund

Det første, du bør undersøge, er, hvorvidt huset ligger på en forurenet grund eller ej. Der er mere end 40.000 grunde, der er forurenede i Danmark. Hvis du er så uheldig, at du køber en grund, der er forurenet, vil det hurtigt komme til at koste dig mange flere penge, end du har givet for grunden i første omgang.

Andre læste også:  3 tips til boligindretningen

#2: Tjek lokalplanen

Det er en god idé at tjekke lokalplanerne for det område, din nye bolig er beliggende i. Der kan være mange begrænsninger, der kan have konsekvenser for dine boligdrømme. Det kan eksempelvis sætte en stopper for dine planer om en tilbygning, inddragelse af loftrummet til beboelse, montering af solceller på taget samt mange andre faktorer.

#3: Kloakering

Undersøg, hvorvidt der i fremtiden vil være planer om separatkloakering på boligens grund. Hvis det er tilfældet, kan det ende med at blive en dyr fornøjelse, fordi du vil blive pålagt at skulle udgrave til en faskine eller ekstra kloakrør.

#4: Tjek taget

Hvis du skal udskifte taget, fordi det er for gammelt eller på anden vis i stykker, kan det ende med at koste dig dyrt. Du bør derfor altid undersøge, hvor mange år taget kan holde, fra det tidspunkt du køber huset.

I tilstandsrapporten bliver synlige skader på taget samt den estimerede levetid for det angivet, men du bør for en sikkerheds skyld selv undersøge sagen. Du kan eventuelt alliere dig med en håndværker, der kan hjælpe med at kontrollere, om alt er i orden.

#5: Risiko for oversvømmelse

Skråner jorden mod huset, vil regnvandet løbe ind mod bygningen, hvilket kan forårsage store og omfattende skader. Hvis der er belægning, som vandet ikke kan trænge igennem, vil risikoen for oversvømmelse være endnu mere udpræget.

Andre læste også:  Spar penge med LED pærer

Tjek derfor altid efter, om huset er udsat, når det kommer til oversvømmelse ved kraftige regnskyl, hvis du vil undgå vand i kælderen eller fugtproblemer.

#6: Fjernvarme

Fjernvarme er generelt ikke den dyreste varmekilde, men der er stor forskel på priserne. Selvom du kender nogle i samme kommune, der betaler et lavt beløb, er det ikke ensbetydende med, at prisen er den samme for din husstand.

Tjek altid, hvordan priserne for dit lokale fjernvarmeværk er, før du køber bolig, medmindre du planlægger at montere en anden varmekilde. Du kan så de aktuelle priser hos Forsyningstilsynet.

#7: Er kloakledningerne af ældre dato?

Hvis der er brønde eller kloakledninger af beton på grunden, skal du være opmærksom på, at de som regel maksimalt kan holde i 50 år. Efterhånden som tiden går, vil der være større risiko for, at de kollapser. Hvis det sker, skal du selv betale for, at de bliver gravet op og udskiftet.

Det er vigtigt, at du på egen hånd tjekker det, da det ikke er noget, der bliver gjort automatisk, når du køber nyt hus. Du kan eventuelt betale for at få lavet en kameraundersøgelse. Hvis der er skader, er det op til sælger at betale for dem forud for salget.

Annonce

Annonce Forfatter

Dette indlæg er indtrykket som en annonce og kan derfor indeholde reklame links. Disse links gør det nemmere for dig, at navigere til de omtalte hjemmesider.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

10 + eleven =