Tips til at spare på vandet

10 tips til at spare på vandregningen

Med disse nemme tips kan du sænke din vandregning og spare flere tusinde kroner om året! Det er ikke kun godt for din økonomi at spare på vandet. Det er også godt for miljøet, at tænke på hvordan man skaber sig en bedre energi.

1. Tag kortere brusebade

En stor del af vores vandforbrug går til brusebade. Så forsøg at gøre dine brusebade kortere, blot få minutter kortere gør en stor forskel. For hvert minut du afkorter badet, sparer du i gennemsnit 12 liter vand. Se vores 5 sparetips til brusebadet.

2. Luk for vandhanen, når du børster tænder

Har du vandhane tændt når du børster tænder? Så kan du har nemt spare på vandet, ved kun at have den tændt når det er nødvendigt. Dette er en af vores nemmeste spare tips.

3. Tjek om toilettet løber

Det er vigtigt at kontrollere om dit toilet løber, da et toilet der løber nemt kan bruge for 5.000 kroner vand ekstra på et år. Det kan være svært at se om toilettet løber – så du kan eventuelt sætte en tør serviet fast i den tørre kumme. Så hvis din serviet bliver våd, løber toilettet og det skal repareres eller udskiftes. Et kig ud på badeværelset i ny og næ kan altså spare dig for en god sum penge.

Andre læste også:  Spar penge på din elregning med disse 8 sparetips

Kan du ikke skylle ordenligt ud skyldes det kloaken og kræver en kloakspuling. Det har derfor ikke noget med om toilettet løber og derfor ikke har nok vand til at give et ordenligt skyl.

4. Fyld vaskemaskinen helt op

Har du en opvaskemaskine skal den fyldes helt op, inden du starter den. Derudover behøver du ikke at skylle tallerkenerne inden du sætter den i vaskemaskinen, det er nok blot at skrabe madrester af.

5. Brug en balje, når du renser grøntsager.

Brug en balje i stedet for at vandet løber fra en åben hane når du renser grøntsager. Det koster ca. 50 øre pr. minut, når det kolde vand løber. Det er specielt et godt tip til jer der går meget i haven.

6. Hav en kande med vand i køleskabet

Hvis du har en kande med vand i køleskabet, kan du undgå at lade vandhanen løbe, for at få et glas koldt vand. Det er ikke blot nemmere, men også en hel del bedre for din daglige besparelse. Det er endda bedre for elregningen at have mere i køleskabet, da det dermed bliver mere effektivt.

7. Fyld vaskemaskinen helt op

Fyld vaskemaskinen helt op hver gang du vasker. Det sparer tid, begrænser sliddet på maskinen og nedsætter vand– og elforbruget.

Andre læste også:  3 tips til boligindretningen

8. Vask på lavest mulig temperatur

I mange tilfælde er ikke nødvendigt at kogevaske, for det meste tøj bliver rent på 30-40 grader.

9. Saml regnvand fra taget i en regnvandstønde

Så kan du bruge det til at vande med, i stedet for at bruge drikkevand til blomsterne. En regnvandstønde er en rigtig god måde, at spare på vandet og i sidste ende også give mere plads i økonomien.

10. Brug en vandkande når du vander dine blomsterbede og blomsterkrukker

Brug en vandkande i stedte for at bruge vandslangen når du vander dine blomsterbede. Så bruger du kun 20 liter vand i stedet for 200.

Har du flere tips til at spare på vandet? Så hører vi gerne fra dig i kommentarfeltet 🙂

Avatar

Bygoghus.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

four × 4 =