Afkalkning af brusehoved

Afkalkning af brusehoved

5/5 - (2 votes)

Det er svært at undgå – efter noget tid kalker dit brusehoved mere og mere til, hvilket kan medføre at din bruser drypper og ikke har det samme tryk længere. Men der er heldigvis en løsning for dette! Læs med her i vores guide til dig, der ønsker en bruser med en behagelig stråle som var dit brusehoved nyt igen.

Det skal du være opmærksom på

Afkalkning af brusehoved

Det kan være svært at holde et brusehoved fri for kalk, men det kan være en god ide løbende at vedligeholde det for at dit armatur og brusehoved altid ser pænt ud. De fleste brusehoveder er udstyret med små gummidutter, hvor vandet kommer og det er her der typisk samler sig en masse kalk. Du kan sagtens nulre kalken ud af hullerne løbende, mens du er i bad.

Derudover er det vigtigt at du tørre dit armatur og brusehoved over med en tør klud efter hvert bad. Så forhindrer du ligeledes at kalken begynder at ’’gro fast’’ på armatur og brusehoved.

Hvordan afkalker jeg et brusehoved?

Afmonter brusehovedet (Alle brusehoveder er lavet til at skilles af) og læg derefter alle delene i blød i en blanding af halv eddike og halv vand. Det indebærer også bruseslangen, som ofte kan indeholde en masse kalk som brusehovedet.

Andre læste også:  Kloakspuling

Hvis armaturet og brusehovedet er fyldt med kalk, kan du bruge den samme blanding til at skrubbe de tilkalkede områder rene igen. Husk at bruge handsker når du gør dette.

Har du et loftophængt armatur?

Har du et lofthængt armatur, kan det være svært at skille fra hinanden – hvilket kan give udfordringer. Dog kan du også bruge den samme blanding og putte i en pose, som du efterfølgende binder først omkring armaturet så det står i blød. Lad det stå og trække i hvertfald 30 min og hold øje med armaturet løbende.

Efterfølgende kan du tage det rengøre det sidste med en blød svamp, for at få det bedste resultat. Husk at skylle hele brusehovedet med vand til sidst.

 

 

Bygoghus.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 + 13 =