Nedrivning af hus

Nedrivning af væg

4.7/5 - (6 votes)

Måske har du lige købt hus, men har ikke fået det køkken-alrum, som du drømte om. Men den drøm kan faktisk gå i opfyldelse ved, at du river en væg ned. Så det projekt vil du gerne kaste dig ud i. Men hvor skal du starte? Hvad skal du bruge til at gøre det med? Hvor skal du gøre af dine møbler i mens? Og mange andre spørgsmål popper op i hovedet på dig. I dette indlæg vil du blive klogere på, hvordan du får væggen væk, så resultatet bliver perfekt, og huset ikke braser sammen.

Riv væggen ned selv

Har du mod på selv at rive væggen ned, så er der nogle ting, du skal være særligt opmærksomme på. For det første skal du forberede dig på, at det kommer til at ligne en svinestig, det støver, og det larmer, mens det står på. Så lider du af støvallergi, er det nok ikke en fornuftig idé, at du selv skal gøre det. Da kan du få fat i en ekspert såsom en murer, der kan hjælpe med at rive væggen ned. Så er der stadig håb for, at du kan få dit ønskede køkken-alrum. Men såfremt du ønsker at kaste dig ud i det selv, vil du blive guidet til, hvordan du gør her.

Du skal have styr på den væg, du vil vælte. Undersøg hvilken væg det er. Er det en bærende eller afstivende væg – altså holder den på huset? Find ud af, om der kan være kabler, rør eller andet i væggen, som er vigtige i huset. Er der tale om en lettere skillevæg, så er det nemmere at vælte væggen. For at finde frem til, hvilken væg det er, kan du ofte kontakte din kommune og få oplysninger fra dem om det. Ellers kan du også kontakte en fagmand.

Andre læste også:  Få flotte moderne gulve med ludbehandling – sådan gør du

Sådan foregår nedrivning af væg

Hvis du finder frem til, at væggen er bærende, bør du kontakte en ekspert som en ingeniør, inden du foretager næste skridt. Denne kan beregne, om det overhovedet kan lade sig gøre at fjerne væggen, og hvilke risici der kan være forbundet med at fjerne den. Det er vigtigt at få en fagmand ud at bedømme det, så du ikke risikerer, at hele huset falder ned om ørerne på dig. Det er noget, som sjældent sker, men det kan dog skabe revner eller andre sætningsskader på huset. Skal hele huset jævnes med jorden, så læs vores artikel omkring nedrivninger af huse.

Beslutter du dig for at få væggen revet ned, og er den bærende, skal du have afstivning klar, inden du vælter den bærende væg. Det kan være en kraftig søjle eller jernbjælke, som skal kunne bære, det, væggen har holdt oppe. Man tager noget af væggen lidt efter lidt og understøtter med såkaldte ”soldater”. Disse består af 2 stykker stål, der kan spændes i mellem loft og gulv, som holder på huset. Når væggen er revet ned kan man indsætte bjælken eller søjlen, som vil holde på huset fremover. Denne vil altså blive en del af udseendet i huset, hvilket du skal være klar over, inden du vælter en bærende væg

Andre læste også:  Hvor meget grus skal man bruge til at anlægge ny indkørsel?

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nedrivning af væg

Det kan være en god ide at indhente flere tilbud på nedrivning af en eller flere vægge i din bolig, så er har du nemlig flere tilbud at sammenligne med og er samtidig sikret at de giver dig den bedste pris.

BygOgHus.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på nedrivning af en eller flere vægge!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige firmaer.

Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende:

Leje af containere i forbindelse med nedrivning af væg

Som nævnt vil der komme en del støv fra arbejdet. Så du bør beskytte dine gulve og andet mod faldende murbrokker. Desuden kan du leje en 20 fods container, når du skal nedrive en væg. Der findes to relevante containerløsninger, som er hensigtsmæssige i denne situation:

1. 1 container til opbevaring af dine pæne møbler og indbo, som er i det rum, hvor væggen skal rives ned
2. 1 container til opbevaring af værktøj i mens væggen rives ned.

Det smarte ved containere er, at de beskytter mod dårligt vejr – som jo oftest ses i Danmark. Og der kan under ingen omstændigheder ikke komme nogle tyveknægte ind i containeren, som er ude efter dine danske design møbler. Så de er helt beskyttet mod vind og vejr og ubudne gæster, i mens arbejdet står på. Da kan du sove trygt om natten.

Bygoghus.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *