Blødgøringsanlæg gør drikke vandet blødere ved at fjerne kalk

Blødgøringsanlæg: Kalkfrit vand miljøvenligt

4.7/5 - (8 votes)

I Danmark har vi generelt en meget kalkholdig undergrund. Mængden af kalk varierer meget fra landsdel til landsdel. Kalk i undergrunden kommer særligt til udtryk ved, at vi har kalk i vores vandhaner og brusebad.

Hvis du derfor døjer med kalkindholdet i dit vand, kan et professionelt blødgøringsanlæg fjerne eller markant reducere kalkindholdet i vandet til et absolut minimum.

I denne artikel kan du læse hvordan det virker, læse om fordele og ulemper, hvordan det kan forøge livskvalitet samt hvilken pris du skal regne med.

Blødgøringsanlæg gør drikke vandet blødere ved at fjerne kalk

Sådan virker et blødgøringsanlæg

Det er blevet godkendt at have et blødgøringsanlæg i Danmark til drikkevandsbrug. Det er dog vigtigt, at det anlæg du installerer i dit hjem, er godkendt og bliver installeret af en autoriseret VVS-installatør.

Et blødgøringsanlæg, som også bliver kaldt et kalkfjerningsanlæg, fungerer ved at vandet bliver drevet igennem en ionbytter. Den har den funktion, at den fjerner det kalcium og magnesium, der er i vandet. Det er blandt andet disse to ion-typer, der gør vandet hårdt og kalkholdigt. Når vandet derfor kommer igennem en ionbytter, betyder det, at vandet bliver blødere, og dermed fjernes kalken i vandet.

bygoghus logoBygOgHus.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud et blødgøringsanlæg!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige firmaer.

Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende:

Fordele og ulemper ved at fjerne kalk fra vand

Når du investerer i et blødgøringsanlæg for at fjerne kalken fra dit vand, er der ligesom så meget andet både fordele og ulemper ved at gøre det. Først og fremmest er den helt store fordel ved at installere et blødgøringsanlæg i hjemmet, at du vil opleve, at der ikke sætter sig kalk i din elkedel, klinker, fliser og i håndvasken.

Andre læste også:  En vinreol skaber en god stemning og er fordelagtig når det kommer til kvaliteten af din vin

Faktisk viser flere undersøgelser, at din vaskemaskine og opvaskemaskine vil kunne fungere bedre i længere tid, da de ikke skal på overarbejde pga. kalkbelægningen. Dermed vil der også være chance for at skulle bruge mindre sæbe i vaskemaskinen. Det betyder i bedste fald også, at du får et mindre energiforbrug i husstanden. 

Når vandet går fra at være hårdt til at blive blødere, vil du også opleve, at dit eget hår bliver mere blødt. Kalkfrit vand gør det nemmere at behandle og vaske dit hår igennem.

De ulemper der også følger med, når du vælger at få installeret et blødgøringsanlæg, er blandt andet det sundhedsmæssige aspekt. Det er sådan, at vores knogler og tænder har godt af at få kalk. Det får vi naturligt igennem det vand, vi drikker fra vores vandhaner i dag. Det kan desuden også indtages ved at drikke mælk eller gennem andre tilskud af kalk.

Ulempen ved at fjerne kalk i ældre boliger er dog, at kalkbelægningen er med til at beskytte, at der opstår utætte rør.

Vand uden kalk smager bedre

Når du får installeret et blødgøringsanlæg eller et kalkfjerningsanlæg i din bolig, er det ikke kun mere klare tøjfarver efter vaske og renere badeværelser, du vil få stor gavn af.

Du vil opleve, at dit vand smager bedre og mere friskt. Du kan dermed også drikke det med god samvittighed, da du har valgt en miljøvenlig løsning, der sikrer, at du ikke skal bruge penge på kemikalier og produkter, der skal afkalke dine maskiner og armaturer. 

Andre læste også:  Stort udvalg af hvidevarer hos Vestfrost

Kalkfrit toilet og bad

Du er sikkert bekendt med kalkmønstre på badeværelsesfliserne og en ru overflade af kalkbelægning på dine klinker og håndvaske. Nogle af de mest udsatte byer i Danmark er København, Lolland Falster, Aarhus, Langeland, Nyborg og Middelfart.

Hvis du er fra en af disse byer, vil du opleve, at kalken kommer hurtigt igen, hvis du ikke hyppigt holder den nede med effektive kalkfjerningsprodukter. Det er derfor hverdag for mange at kæmpe mod kalken, så det ikke ser grimt ud på toilettet og er fyldt med kalkflager.

Med et godkendt blødgøringsanlæg kan du vinke farvel til kalk i husstanden. Der er dermed gode penge at spare på afkalkningsprodukter og ikke mindst din tid på jævnlig rengøring af dit toilet og badeværelse.

Hvad koster et godkendt blødgøringsanlæg?

I dag findes der mange løsninger på markedet, hvor du kan finde et anlæg til flere forskellige priser. Du kan derfor med garanti finde et blødgøringsanlæg, der passer ind i dit budget og behov.

Vær dog opmærksom på at de billigste blødgøringsanlæg ikke med garanti kan fjerne alt kalkindholdet i vandet. Du vil dog stadig opleve en markant reducering af kalkindholdet.

Uanset hvilket anlæg du vælger at gå med, er det en fordel at forhøre dig om den endelige pris for at få det leveret og installeret i din bolig. Dermed skal du ikke bekymre dig om opsætningen af anlægget, og om det er korrekt installeret. Den professionelle fagmand hjælper med at levere, installere og tilpasse anlægget efter vandets hårdhed i dit geografiske område.

Bygoghus.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five × 3 =