Derfor er isolering vigtigt

5/5 - (2 votes)

Et af de vigtigste byggeprojekter, som du kan komme i gang med er at få styr på din isolering. God isolering sparer dig en masse penge hvert eneste år, og samtidig er det også godt for miljøet. Det er ren win win.

Men det gavner dig faktisk på en række forskellige områder, så hvis du ikke har foretaget alt din isolering endnu, så er det værd at komme i gang med det samme. For det handler om langt mere end om din varmeregning, det handler i sidste ende også om dit helbred, da du får et godt indeklima.

Vi har før snakket om kælderisolering, og hvorfor det er så vigtigt. Det var ikke noget, som man brugte forfærdelig meget energi på i gamle dage, og det var også grunden til, at man altid havde en fugtig kælder, hvor du risikerede svamp osv. Heldigvis er der i dag fokus på det, så man kan bruge sin kælder til noget fornuftigt, og det også er godt for dit gulv i selve hjemmet.

Det er også en god idé at få en masse isolering mellem tag og din bolig. Det smarte ved kælder og tag er, at du holder bedre på varmen i hele hjemmet, og det kommer til at gavne dig i længden. Samtidig kan du også få ekstra isolering i væggen ved hjælp af hulmursisolering. Hvis du foretager alle disse ting, vil det føles som om, at du har fået et helt nyt hjem.

Andre læste også:  3 gode tips til at blive klar til vinteren

Godt for din søvn

Faktisk er det ofte let at falde i søvn, hvis du har et koldt værelse, men alligevel anbefaler vi ikke, at det er koldt som udenfor. Så isolering er med til at gøre, at du får en bedre søvn, da det sørger for, at du undgår svamp. Mange mener, at det er dårligt for os at sove i et rum, hvor der er skimmelsvamp, og vi ved i hvert fald, at vi ikke har lyst til at tage chancen.

Især hvis du har mindre børn, kan det være hårdt for deres immunforsvar, da de ikke er helt udviklet endnu. Du skal tænke på, at vi ikke er lavet til at sove i lukkede rum, men vi er skabt til at sove udenfor, hvor vi fik masser af frisk luft. Så det er godt for os med et godt indeklima.

Vi siger altid, at du skal have en god stor seng som denne her f.eks, men du skal også sørge for at sove i et værelse, hvor du får rent luft hele tiden.

Varmen tilbage i dine fødder

Hvis du har varme i gulvet, så ved du allerede, hvor dejligt det er aldrig at have kolde fødder. mange med radiatorer tror, at man skal have kolde fødder, men sandheden er, at de har kolde fødder, fordi deres varme forsvinder ud af væggene, og dermed bliver gulvet aldrig varmt. Med isolering i hele boligen vil du opleve, at du ikke fryser hele tiden.

Andre læste også:  Isolering af kælder

For når du normalt bare skruede op for din radiator, så betød det bare, at du svedte, mens dine fødder var kolde. Derfor er det vigtigt, at du isolerer i stedet for.

Bygoghus.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

one × 1 =