isolering af gulv

Gulvisolering – Vejledning til isolering af gulv og priser

5/5 - (17 votes)

Vil du gerne undgå at spilde en masse varme og få kolde fødder om vinteren? Så kan gulvisolering være lige noget for dig. Det kan nemlig være en rigtig fornuftig investering, hvis du oplever træk langs gulvet.

Denne artikel vil vejlede dig og hjælpe dig godt på vej, hvis du overvejer at få isoleret dit gulv. I denne artikel finder du relevante informationer og vejledninger som giver dig muligheden for at spare flere tusinde kroner årligt på din varmeregning. Ønsker du at få den bedste pris på gulvisolering, kan vi også hjælpe dig med 3 uforpligtende tilbud på gulvisolering gennem 3byggetilbud.dk.

Isolering af gulv og priserBygOgHus.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på gulvisolering og vælg det billigste!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige håndværkere.

Montørerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er helt gratis:

Hvorfor isolering af gulv?

Det har stor betydning for personerne der bor i hus, hvordan temperaturen er. Vi har ofte hørt husejere fortælle, at gulvet er fodkoldt samt at det kan være koldt at sidde op af en væg. Det skyldes kuldebroer som opstår af dårlig eller mangelfuld isolering. Og i værste tilfælde kan dårlig isolering skabe indervægge med mug og skimmelsvamp til følge.

Som udgangspunkt kan det betale sig at efterisolere gulvene, hvis dit hus er over 10 år gammelt. Et ældre hus som ikke er isoleret bruger nemlig tre gange så meget energi på at opvarme huset sammenlignet med et helt nyt og godt isoleret. Så hvis der ikke er isoleret under gulvet spilder du en masse varme og så vil du opleve at du hurtigt får kolde fødder, hvilket ikke er behageligt. Er man en familie med små børn som er i kravle alderen, kan et gulv som ikke er isoleret medføre influenza som konsekvens af kulde og træk langs gulvet.

Der er også økonomiske grunde til at få isoleret gulvet! En effektiv isolering vil sænke dit varmeforbrug samt en meget billigere varmeregning. Dette kan altså spare dig for flere tusinde kroner om året og kan være en rigtig god investering fremadrettet. Vi anbefaler altid at man snakker med en fagkyndig omkring isolering af gulvet.

Skal dit gulv isoleres?

Der er flere ting som kan gøre sig gældende, hvor det er en god ide at få efterisoleret sit gulv.

 • Hvis isoleringslaget er under 100 mm

Hvis et isoleringslag er minimum 300 mm er gulvet tilstrækkeligt isoleret og lever op til de gældende energikrav. Hvis gulvet har over 100 mm isoleringslag kan det sjældent betale sig at isolere gulvet, medmindre gulvet alligevel skal afmonteres grundet montering af gulvvarme, vandskader eller lignende.

 • Din bolig er bygget før år 1985

I 1985 er der udarbejdet et bygningsreglement hvori der er stillet nye energikrav som bestemte hvor meget gulvisolering der skulle være i nye huse efterfølgende. Så som udgangspunkt burde din bolig leve op til disse krav, hvis den er bygget efter år 1985 eller der tidligere er lavet efterisolering.

 • Ved montering af gulvvarme, renovering mv.

Skal gulvet udskiftes i forbindelse med renovering, montering af gulvvarme mv. kan det ofte være en god ide at få efterisoleret dit gulv. På den måde sparer du omkostningerne ved at brække gulvet op på et senere tidspunkt og kan kombinere dette.

Husk også at hvis dit hus er energimærket, kan du måske se i mærkningen, hvor meget dit gulv er isoleret.
-> Find din energimærkningsrapport, hvis dit hus er energimærket

Fordele ved gulvisolering

Der er mange fordele ved at isolere sit gulv, som også er afhængig af hvilken løsning man vælger at bruge i sit hus eller lejlighed.

 • Besparelse på din varmeregning
Andre læste også:  Fliselægning

Ved gulvisolering kan du forvente en lavere varmeregning, som potentielt kan give dig en besparelse på flere tusinde
kroner årligt. Du slipper af med kuldetræk og fodkulde, hvilket betyder at du kan sænke rumtemperaturen og stadig have det tilpas.

 • Bedre indeklima

Med ny gulvisolering opnår du et bedre indeklima. Det er derudover blevet påvist at et bedre indeklima giver beboerne i huset mere livsglæde og mindre syge. Med en gulvisolering sørger du for at varmen stiger op i rummet således at du får den fulde udnyttelse af din energikilde.

 • Gulvisolering fungerer som lydisolering til underboen

Bor du i lejlighed eller i et hus med flere etager, fungerer gulvisolering også som lydisolering til underboen eller rummet under isoleringen.

 • Miljøvenligt

Ved effektiv gulvisolering holder du bedre på varmen og forbedrer dit CO2 udslip.

Hvilke isoleringsmaterialer kan bruges til gulvet?

Typisk bruges en af følgende materialer i forbindelse med isolering af gulv:

Glasuld fra 10-4.dk
 • Flamingo
 • Glasuld
 • Naturgranulat
 • Papiruld
 • Stenuld

Hvilke materiale der er bedst afhænger af din opgave og dit behov i denne forbindelse. Især papiruld, stenuld og glasuld er muligheder som oftes bruges ved gulvisolering. Vi anbefaler altid at du hører en fagkyndig om, hvilket materiale der er bedst til lige netop din opgave. Der er meget lidt forskel i indkøbspriserne på de forskellige isoleringsmaterialer, hvorfor prisen for en enkelt gangs skyld ikke bør være det primære parameter at vælge efter.

Hvad skal du være opmærksom på inden du isolerer dit gulv?

 • Tjek din husforsikring inden du påbegynder arbejdet

Det kan være en god ide at kontakte dit forsikringsselskab før du går i gang med at isolere dit gulv. Hvis du enten selv påbegynder isoleringsarbejdet eller gør brug af et isoleringsfirma, kan det være en god ide at snakke med dit forsikringsselskab inden arbejdet er påbegyndt. Det kan nemlig være nødvendigt at tegne en særlig forsikring som både dækker eventuelle skader og tyveri af byggematerialer mv.

 • Valg af materialer til gulvisolering

Der er mange forskellige muligheder i forbindelse med gulvisolering og herunder også forskellige materialer. Hvis du selv skal isolere nedenunder stuegulvet, kan du gøre brug af de fleste former for isolering da der sjældent er problemer med fugt herunder.

Skal der blæses granulat under gulvet anbefaler vi altid at du tager kontakt til professionelle håndværkere til at udføre arbejdet og lader dem anskaffe materialerne.

Skal der etableres nyt terrændæk er det en større opgave, som vi anbefaler man lader håndværkere udføre. Der skal herunder købes mange materialer, hvor det ofte kan betale sig at lade håndværkerne indkøbe dette da det oftest ikke kan gøres billigere.

 • Sørg altid for at lave en skriftlig aftale

Du skal altid lave en skriftlig aftale/kontrakt med firmaet som skal udføre opgaven. Så er du sikker på at i har samme forventning til opgaven og samtidig også prisen. Derudover er du også bedre stillet juridisk, hvis der skulle opstå problemer under eller efter opgaven er udført.
Vi anbefaler at der altid fremgår følgende i kontrakten:

 • En detaljeret beskrivelse af opgaven og dens omfang
 • Hvilke materialer der skal bruges og hvem der sørger for at indkøbe disse
 • Deadline for hvornår opgaven skal være færdig
 • Og sidst men ikke mindst, så sørg for at der fremgår en fast pris på opgaven og eventuelt en klausul om, at denne ikke kan stige uden du bliver orienteret om dette og har accepteret

Priser på gulvisolering – hvad er prisen?

Prisen på gulvisolering varierer i en høj grad efter opgavens omfang og herunder hvilken isoleringsmetode der skal bruges i forbindelse med dit projekt. Genanvender du det gamle gulv, vil prisen selvfølgelig være betydeligt billigere. Derudover afhænger det også af om du har et hulrum under gulvet eller ej. Det er betydeligt billigere at isolere gulvet, hvis du har et hulrum under gulvet hvorimod hvis gulvet skal brækkes op kan det koste op til 10 gange mere. Men har du også tanker om etablering af gulvvarme eller anden udskiftning af gulvbelægningen kan det være fordelagtigt at efterisolere dine gulve. Ved efterisolering skal gulvet nemlig som tommelfingerregel altid brækkes op, hvor det kan være smart at kombinere isolering og gulvvarme.

Andre læste også:  Epoxymaling | Information, priser, gør det selv og mere!

Skal der etableres gulvvarme? Ofte når der skal etableres gulvvarme eller der er problemer med fugt og vandskader skal etableres et nyt terrændæk. Prisen for et nyt terrændæk er betydeligt dyrere og bør altid udføres af en erfaren entreprenør, hvor det altid er en god ide at indhente minimum 3 tilbud på opgaven.

Når der skal etableres et nyt terrændæk skal de eksisterende gulve fjernes og efterfølgende graves ud med et nyt kapillarbrydende lag og isoleres med trykfast isolering.

 • Pris ved at isolere under stuegulvet

Ved at tage udgangspunkt i at eksisterende gulve bortskaffes, 45 mm mineraluld, ny fugtspærre, 50 mm strøer samt et klassiske parketgulv er prisen cirka 1.500 kroner pr. kvadratmeter.

 • Pris ved at isolere fundament og sokkel udefra

Ved at tage udgangspunkt i isolering af fundament med 100 mm mineraluld med fibercementplader vil prisen cirka være 2.000 kroner pr. kvadratmeter.

 • Pris ved at etablere nyt terrændæk

Ved at tage udgangspunkt i at der skal udgraves terrændæk med 320 mm isolering og efterfølgende støbes ny betonplade med et klassisk parketgulv er prisen cirka 2.900 kroner pr. kvadratmeter. Ønskes der gulvvarme etableret i samme forbindelse vil prisen stige med cirka 1.200 kroner.

Hvor hurtig er en efterisolering tilbagebetalt?

Sådan får du den bedste pris på gulvisolering

Ovenstående priser er et udgangspunkt og vi anbefaler at man kontakter flere tilbudsgivere, så har du flere priser at sammenligne med og har mulighed for at finde den bedste til opgaven til en billig pris. Der er mange muligheder for at benytte sig af online tjenester, som hjælper dig med at få kontakt til flere tilbudsgivere efter du har beskrevet din opgave. Hos BygOgHus.dk har vi gode erfaringer med onlineportalen 3byggetilbud.dk, hvor virksomhederne som sender et tilbud ved, at de indbyrdes kæmper om dig som kunde og er derfor nød til at tilbyde deres bedste priser for at få din opmærksomhed og eventuelt muligheden for at lave din opgave.

Kom i gang med gulvisolering

Hvis du fortsat er i tvivl om, hvilken løsning som vil være passende til dit projekt så tag kontakt til en energirådgiver. Beskriv dit projekt i detaljer for rådgiveren, så personen har mulighed for at finde den bedste løsning til dig! Oftest har de mulighed for at medbringe et termografisk kamera, som kan give dig et overblik over, hvor dit hus mister energi og varme som kan løses med isolering.  Du kan på erhvervs- og byggestyrelsens hjemmeside boligejer.dk, se en liste over energirådgivere og byggesagkyndige.

Gennemgå gerne de næste tre skridt for at være bedst muligt forberedt inden dit arbejde med gulvisolering.

 1. Hvor stort et areal skal isoleres og hvorhenne?

Det er vigtigt at du har gjort klar med dig selv og eventuelt en rådgiver, hvor du skal have isoleret og hvor stort et areal det drejer sig om. På denne måde kan du bede om noget konkret når du efterspørger et tilbud fra den faglærte, og har noget konkret at sammenligne med hvis du modtager flere tilbud.

 1. Kan arbejdes udføres af dig selv eller en faglært?

I mange tilfælde anbefaler vi at man gør brug af en håndværker til at udføre arbejde, som har erfaring med denne slags arbejde og eventuelt også kan stille en byggegaranti, så du ikke skal bekymre dig om der skulle komme fugt eller skimmelsvamp i fremtiden.
Drejer det sig om 50-75mm gulvisolering med plader, kan det også lade sig gøre selv at prøve sig ad. Men vær opmærksom på at det kræver specielt værktøj og eventuelle fejl kan medføre at der i fremtiden dannes fugt og skimmel, hvilket vil skulle laves om på et senere tidspunkt.

 1. Brug det rigtige materiale

Gør din research grundigt eller rådfør dig med en håndværker, omkring materialevalg i forbindelse med isoleringen. Hvis du selv skal lægge isoleringen, skal du bruge gulvisolerings plader. Ellers kan du bruge granulat, som skal installeres af en håndværker.

Kilder:
SparEnergi.dk
ByggeriOgEnergi.dk

Bygoghus.dk Forfatter

Kommentarer

  Finn

  (15. januar 2018 - 19:14)

  Har selv lige fået efterisoleret vores gulv og fået lagt gulvvarme… så dejligt. Tror på det betaler sig hurtigt i fremtiden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *