Det skal du vide om varmepumper

En varmepumpe er et opvarmningssystem med både økonomiske og miljømæssige fordele. Men er du klar over, hvilke fordele det helt præcis drejer sig om?

Brug en varmepumpe til både opvarmning og nedkøling

Hvordan virker en varmepumpe egentlig? En varmepumpe bruger dine omgivelser til at producere enten varmt vand eller varm luft alt afhængig af, om der er tale om en luft-til-luft-varmepumpe eller en luft-til-vand-varmepumpe. Den bruger altså udendørsluft til at producere varme til hele din bolig.

Nogle varmepumper har ovenikøbet den funktion, at de kan nedkøle din bolig. Det bliver ofte brugt i sommerhuse, hvor de fungerer meget ligesom en aircondition. Dog kan du også sagtens bruge den slags varmepumper i dit private hjem, for den gør det f.eks. langt nemmere at sikre et behageligt indeklima altid.

Spar penge på dit varmeforbrug med en varmepumpe

Én af de helt store fordele ved en varmepumpe er, at der er mange penge at spare på dit varmeforbrug. En varmepumpe bruger som sagt dine udendørs omgivelser til at producere varme. Det er derfor langt billigere end f.eks. olie, træpiller eller gas. Derudover producerer en varmepumpe langt mere energi, end den selv forbruger.

Andre læste også:  Lær hvordan du holder på varmen i huset med en varmepumpe

Derfor får du mere varme for dine penge, end hvis du har et pille-, gas- eller oliefyr. En varmepumpe kan opvarme hele din bolig, men den kan også bruges som et supplement til dit nuværende system. Hvorvidt det kan betale sig for dig at skifte til en varmepumpe, afhænger både af din boligs størrelse, dit varmeforbrug og dit nuværende varmesystem.

En varmepumpe er nem at bruge

En varmepumpe er ikke kompliceret at bruge. Det er vigtigt, at den bliver ordentlig installeret og indstillet, så der er det en fordel at få hjælp af en professionel. Men derefter er den hverken svær eller kompliceret at have med at gøre. En varmepumpe kan betjenes af alle.

Bygoghus Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eighteen − 1 =