gulvvarme priser

Gulvvarme priser – Sådan får du den bedste pris

4.8/5 - (41 votes)

Oplever du ofte at have kolde fødder derhjemme? Så kan installation af gulvvarme være med til at øge komforten i dit hjem, da du undgår fodkulde og får en mere jævn opvarmning i hele huset.

Priserne varierer meget afhængig af type gulvvarme og hvor meget du skal have lagt, men en typisk m2 pris på gulvvarme er ca. 350 kr. pr. m2 inkl. moms for en vandbaseret gulvvarme-installation uden fordelingsplader hvis du selv kan bryde gulvet op.

I denne artikel beskriver hvorfor du bør overveje varme i gulvet, fortæller hvordan du får den bedste pris ved flere tilbud, fordelene ved gulvarme, beskriver de forskellige typer og meget mere. 

Hvis du er i tvivl omkring hvilken løsning der passer bedst i dit hjem forsøger vi også at guide dig omkring dette i indlægget.

Gulvvarme priser

BygOgHus.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på gulvvarme og vælg det billigste!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige håndværkere.

Montørerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er helt gratis:

Gulvvarme priser
Undgå fodkulde med gulvvarme

Hvorfor få installeret gulvvarme?

Gulvvarme giver en række muligheder, som ikke kan opnås med traditionelle opvarmningsmetoder. Ved at få installeret gulvvarme får du blandt andet det mest behagelige indeklima, da varmen fordeles mere jævnt end ved andre opvarmningsmetoder med forskellige radiatorer eller luftbårne systemer.

Det betyder altså at du hverken oplever træk eller kolde zoner samt undgår støv der blæses rundt i lokalet. Hvis du har små børn i kravle alderen kan de lege på et dejligt varmt gulv og undgår i en højere grad influenza og forkølelse derhjemme.

Du slipper samtidigt du for mindre kønne radiatorer rundt omkring i hele huset og du kan placere dine møbler lige hvor du vil uden, at tage højde for eventuelle radiatorer som står i vejen.

Kender du også til problemet med vand på badeværelsesgulvet? Med gulvvarme fordamper vandet i en fart, og gulvet bliver hurtigt varmt og tørt igen.

Fordele ved gulvvarme

Der er mange fordele ved at installere gulvvarme, alt afhængig af hvilken løsning man vælger at bruge i sit hus eller lejlighed.

  • Komfortabel opvarmning
  • Du undgår fodkulde og træk
  • Medvirker til at der transporteres mindre støv rundt i hjemmet
  • Vand på badeværelsesgulvet fordamper hurtigt
  • Rumtemperaturen kan reduceres med 1-2 °C, hvilket medfører energibesparelser på 6-12 %
  • Større frihed til at placere sine møbler hvor man har lyst (Man skal ikke tage højde for radiatorer)

El gulvvarme eller vandbaseret gulvvarme?

Der er fordele og ulemper ved begge løsninger – dog er vandbaseret gulvvarme den mest anvendte i dag på større arealer da den er væsentlig billigere at opvarme med.

Vandbaseret gulvvarme

Vandbaseret gulvvarme er i dag den typiske løsning man laver i nyere huse på større arealer – hovedsageligt fordi det er meget billigere i drift end el baseret gulvvarme. Med vandbaseret gulvvarme opvarmes din bolig ved hjælp af varmt vand i slanger, som ligger under gulvet.

Slangerne får vand fra husets centralvarmeanlæg og erstatter oftest boligens vandbaseret radiatorer. Hvis det er et trægulv ligger varmeslangerne under gulvet mellem de bjælker eller strøer, som trægulvet ligger på.

Skal der være vandbaseret gulvvarme på badeværelset støbes slangerne i beton og der kan lægges klinker ovenpå.

Gulvvarmen styres med en termostat, som man kender det fra almindelige radiatorer. Dog tager det væsentligt længere tid end ved radiatorer at få varme i rummet, da gulvet først skal opvarmes.

Hvordan installeres vandbaseret gulvvarme?

Mange nybyggede huse kommer i dag med indbyggede gulvvarme, da det giver en mere komfortabel opvarmning i hele huset samt giver dig mulighed for energibesparelser.

Når man flytter ind i et nyere hus med gulvvarme, kan man også i en højere grad indrette rummene som man ønsker da man ikke skal tage højde for radiatorer som står i vejen.

Ønsker du at etablere gulvvarme i et ældre hus er dette også muligt. Der er forskellige muligheder, hvor det er en fordel hvis du i forvejen skal brække gulvet op grundet efterisolering, skader eller lignende da det i denne forbindelse bliver væsentligt billigere.

Alternativt kan du også lægge gulvvarme ovenpå et eksisterende gulv, men det kræver dog at du kan hæve gulvet hvilket ofte er en udfordring med dørene i huset.

Du kan et langt stykke hen af vejen selv installere vandbaseret gulvvarme, hvis du har den rette viden og erfaring.

Her kan du nemlig gå i gang med at montere gulvvarme under trægulvet eller støbe slangerne i beton, hvilket også kan spare dig for en masse penge. Du må dog ikke selv slutte slangerne til husets centralvarmeanlæg, det skal du bruge en fagmand til.

El gulvvarme

El gulvvarme er varme i gulvet der er baseret på et net bestående af elektriske tråde, som opvarmes når der løber strøm gennem – kan sammenlignes med en stor varmepude og bruges ofte på mindre arealer.

Hvordan installeres el gulvvarme?

El gulvvarme er meget nemmere at installere end vandbaseret gulvvarme, da det kan lægges direkte oven på det eksisterende gulv, hvorefter der kan lægges en ny gulvbelægning på varmemåtten.

Dog skal man være opmærksom på, at det ikke længere er lovligt at installere el gulvvarme som den primære opvarmningskilde i et hjem der er beliggende i et område, som forsynes af enten gas eller fjernvarme.

Fælles for begge typer gulvvarme er, at du ikke behøver at søge byggetilladelse for at installere gulvvarmen.

Men der stilles krav til selve konstruktionen af gulvet, hvor der i mange tilfælde skal foretages en efterisolering af gulvet i samme forbindelse med installering af gulvvarme.

Andre læste også:  Husstandsvindmøller

Gulvvarme pris – hvad koster det?

Gulvvarme priser varierer i en høj grad efter opgavens omfang og herunder hvilken metode der skal bruges i forbindelse med dit projekt. Der er altså flere ting som der påvirker prisen på gulvvarme til dit hjem. I denne forbindelse skal der blandt andet overvejes:

Hvor stort er det samlede areal der skal lægges gulvvarme på?

Der er forskellige løsninger i forbindelse med installation herunder el og vandbaseret gulvvarme. El gulvvarme er billigere at installere men er derimod meget dyrere i drift efterfølgende.

Ofte kan det betale sig at lægge vand baserede gulvvarme, hvis man ønsker den billigste pris samlet set – men er det et mindre areal gulvvarme der skal lægges burde el gulvvarme også være i dine overvejelser.

Kan du klare noget af installationen selv?

Hvis man har den nødvendige viden og erfaring, kan der potentielt være mange penge at spare hvis man kan klare dele af installationen selv.

Men selvom du klarer dele af arbejdet selv, er der i mange tilfælde krav om at få en VVS-fagmand til at tilslutte gulvvarmen til dit centralvarmeanlæg.

Vi anbefaler at man kontakter sit fjernvarmeselskab som i samme forbindelse også kan besigtige varmeslangerne, inden du eventuelt støber dem ind i beton.

Den samlede pris afhænger i høj grad om du kan lægge gulvvarmen i et nyt gulv eller du skal brække gulvet op for, at få gulvvarmen i gulvet.

Hvis du i forvejen skal efterisolere gulvet eller det skal brækkes op grundet andre reparationer, er det en stor fordel at lægge gulvvarme i samtidig.

Du har følgende muligheder i forbindelse med installation af gulvvarme:

  1. Det eksisterende gulv skal brækkes op og der kan installeres gulvvarme.
  2. Du kan lægge el gulvvarme oven på det eksisterende gulv, hvorefter der kan lægges en ny gulvbelægning på varmemåtten.

Hvis ikke du i forvejen skal brække gulvet op i forbindelse med efterisolering eller lignende, kan dette være en rigtig stor udgift. Derudover skal isolationen også leve op til de nuværende krav, hvilket eventuelt kan medføre at du skal efterisolere yderligere i samme forbindelse.

Prisen på gulvvarme pr. kvadratmeter er ca. 1.000 kr., hvis der tages udgangspunkt i at dit gamle gulv skal brækkes op og at du udfører det meste af installationen selv. Vi anbefaler dog kun, at man forsøger sig med dette hvis man har erfaring og viden indenfor området.

Vælger du derimod, at få fagmænd til at lægge gulvvarme og brække det gamle gulv op, er prisen på at få installere gulvvarme ca. 2.200 kr. pr. kvadratmeter for gulvvarme.

Få den bedste pris på gulvvarme

Uanset om man ønsker at fagmænd skal stå for at lægge gulvvarme eller man selv ønsker at gøre noget af arbejdet, kan det være en god ide at få tilbud fra flere virksomheder.

På denne måde har du flere priser at sammenligne med og kan finde den rette virksomhed til opgaven til den billigste pris.

Du kan beskrive din opgave og få 3 tilbud på din opgave på 3byggetilbud.dk, både hvis du ønsker fagmænd til at lave det hele eller du kan få et tilbud på at få tilsluttet gulvvarmen til fjernvarmeanlægget eller tilslutte elektriciteten.

Virksomhederne ved at de indbyrdes kæmper om dig som kunde og giver dig deres bedste pris på opgaven.

Gulvvarme priser

BygOgHus.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på gulvvarme og vælg det billigste!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige håndværkere.

Montørerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er helt gratis:

Bygoghus.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *