Få dit hus isoleret og spar på varmeudgifterne

Et hus, der holder godt på varmen, er både godt for klimaet og for varmeregningen. Mens der ikke er meget at gøre ved energipriserne, så kan man som husejer heldigvis selv gøre noget for at spare på energien. En mulighed er at skrue ned for varmen, en anden er at sørge for at ens hus udnytter energien på bedst mulig vis. Et oplagt sted er få isoleret hulmuren, hvis den ikke allerede er isoleret.

Det betaler sig i længden

Prisen på isolering af hulmuren vil ofte tjene sig selv hjem med tiden. Hvor lang tid der går, afhænger selvfølgelig af energipriserne og af hvor godt – eller skidt – huset i øvrigt er isoleret. Før du går i gang, skal du selvfølgelig sikre dig, at dit hus er egnet til isolering. I huse fra 1920’erne og frem vil der ofte være et hulrum mellem ydermuren og den indvendige mur. Det er hulrummet imellem disse, der kan isoleres med et let materiale for at kunne holde på varmen. Før du kan være sikker på, at muren kan isoleres, skal du dog have en fagekspert til at vurdere om der er tilstrækkeligt hulrum og om murværket er egnet.

Hvad isolerer man med?

Der kan bruges mange forskellige materialer til hulmursisolering. Før i tiden var såkaldt UF-skum meget anvendt, men det er siden blevet forbudt, da det kan give problemer med indeklimaet. Ellers har materialer som mineraluld eller polystyrenkugler været brugt meget. I de senere år er det blevet populært at supplere med papirisolering, da det er mindre belastende for miljøet. De vigtigste egenskaber ved et materiale til isolering er dog, at det skal være let, idet det er luften i materialets hulrum, der gør det isolerende. Og så skal det helst også lede varme så dårligt som muligt.

Andre læste også:  Gulvvarme priser – Sådan får du den bedste pris

Bygoghus Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *