Få større glæde med farver i hjemmet

5/5 - (1 vote)

Kender du det, at du nogle dage er mut, træt og mest har lyst til at lægge dig under dynen og se tv hele dagen? Det kan sagtens hænge sammen med, at du ikke har fået lys nok. I vinterhalvåret har mange mennesker mindre overskud og er mindre glade, sammenlignet med når kalenderen når frem til forår og sommer.

Lys kan have en kæmpe indflydelse på vores humør og generelle sindsstemning. Derfor er det også vigtigt at være udenfor, når solen titter frem. Og gerne hver dag. Det kan dog være svært at nå at få lidt af solens stråler på ansigtet i vinterhalvåret, hvis man har et almindeligt kontorarbejde, hvor man sidder indendørs i samtlige af de lyse timer. Dog skal du ikke sige farvel til dit gode humør og følelsen af ro, bare fordi du ikke har mulighed for at bevæge dig udenfor! Farver kan nemlig også gøre en kæmpe forskel for dit humør.

Indret dig med farver

Hvis du har på fornemmelsen, at lys og farver har stor indflydelse på dit humør, kan du med fordel indtænke det i indretningen af dit hjem. Det er normalt at have hvide vægge derhjemme, men overvej at udfordre den hvide, neutrale farve på dine vægge. Hvis du tænker nærmere over det, giver det god mening, at forskellige farver påvirker dit humør. Når hulemanden skulle ud at jage og samle, havde han brug for energi og derfor gjorde han det, når der var lyst udenfor. Til gengæld krøb han ind i en mørk hule, hvis han skulle hvile sig eller gemme sig fra potentielle farer.

Andre læste også:  Leje af container: Slip for stress og besvær

Derfor kan man helt grundlæggende sige, at mørke farver giver ro, mens lyse farver kan give energi. Der er forsket en masse i de mekanismer der sker i os, når vi ser forskellige farver og på fagsprog kaldes det farvepsykologi. For eksempel har man målt, at farven rød kan få folks blodtryk til at stige og stresshormoner blive frigivet. Med denne viden i baghovedet kan det være smart at undgå farven rød i soveværelset. Til gengæld kan du overveje, om blå skal være din fremtidige farve i soveværelset, da blå er kendt for at dæmpe stress og skabe en følelse af ro.

Brug hele paletten

Selvom det kan virke lidt vildt at male en væg eller et helt rum en anden farve end hvid, så vil du sikkert ikke fortryde det, hvis du kaster dig ud i det. Afhængigt af hvilken stemning du gerne vil have i det pågældende rum, kan du overveje valget af farve. For eksempel kan du med fordel male med gul i rum, hvor du ønsker at skabe innovation og stimulation, mens grøn er med til at skabe en kreativ stemning.

Badeværelset kan du også sagtens male i en frisk farve for at få et flot og lækkert indbydende udtryk. For et endnu lækrere look, kan du overveje, om et helt nyt badeværelse med flotte klinker og mønstrede fliser, og ikke mindst nye elementer og armaturer, ikke vil være den allerbedste løsning.

Andre læste også:  Få flotte moderne gulve med ludbehandling – sådan gør du

Til sidst skal du huske, at kontraster er vigtigt. Vi har allesammen brug for både ro og energi og dermed er både lyse og mørke rum gode at have i hjemmet.

Bygoghus.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

16 + one =