gammel bolig med personlighed

Fordele og ulemper ved at købe en ældre bolig

4.7/5 - (3 votes)

Det plejede at være sådan, at nye huse kostede mere end ældre huse, men sådan er det ikke nødvendigvis mere. Derfor hører man oftere og oftere om kommende husejere, som, når de har fundet den perfekte grund skal beslutte om, de vil renovere det hus, som står på grunden eller om de vil rive det ned og bygge et nyt selv.

Det er flere ting, man skal have in mente, når man overvejer at jævne et ældre hus med jorden, hvilket du kan læse mere om her. Derudover er der en række både fordele og ulemper ved at købe og flytte ind i et ældre hus – læs med og bliv klogere på dit fremtidige huskøb.

Listen med fordele ved at købe et ældre hus er lang, men her er et par udvalgte grunde til at gå efter ældre hjem, næste gang du er på husjagt.

Konstruktioner fra gamle dage

Ældre hjem har stået i årtier, nogle gange i århundreder, og har derfor stået igennem mange storme og uvejr. Nogle ældre bygninger er blevet bygget med godt håndværk af ægte håndværkere, som har være uhyre omhyggelige med detaljerne. Man hører ofte folk sige, at man ikke laver tingene som i gamle dage mere. Og det er der noget sandhed i. Håndværk var noget andet i de gode, gamle dage.

Andre læste også:  Skab grøn fremdrift: Solcelleanlæg til virksomheder

Mere karakter og personlighed

Du finder bare flere unikke og personlige løsninger i huse af ældre dato. Dengang tænkte man ikke lige så meget i store flader og pladsoptimering, som man gør i dag, hvilket betyder at små, snirklede kroge eller sjove arkitektoniske løsninger er noget, man i langt højere grad ser huse bygget for mange, mange år siden.

Billede af gammelt træ trætop

Ældre træer og vegetation

Det er ikke ualmindeligt at se træer, som er 50-100 år gamle, når man befinder sig i boligkvarterer, som er anlagt for mange år tilbage. I nybyggede områder findes der ikke træer, som kan fortælle historier med deres gamle stammer på samme måde, som et træ der har stået det samme sted årti efter årti kan.

Selvom de charmerende fordele ved ældre bebyggelse er fristende at gå efter, så er der altså også en del ulemper ved huse, som er bygget for længe siden. Du kan læse om nogle af dem i det følgende.

Mere vedligehold

Det er ikke til at komme udenom, at der skal gøres noget ved vedligeholdelsen af ældre huse langt oftere end i nye huse. Tag, facade, have, faldstammer, vægge, karme, køkken og badeværelse er nogle af de største ting, som man højst sandsynligt skal gøre noget ved på et tidspunkt, hvis man køber et ældre hus.

Andre læste også:  Vi danskere flytter privat bolig som aldrig før - Hvad kan det skyldes?

Mindre skabe, opbevaringsplads og garager

Før i tiden have folk mindre tøj, færre personlige ejendele og kun en enkelt bil. Husene er derefter og derfor kan man ofte godt ønske sig mere opbevaringsplads, når man kigger på huse, som er bygget mange år tilbage.

Dyre renoveringer

De fleste huskøbere, som vælger et hus af ældre dato, vil gerne udskifte både køkken og badeværelse, da de to rum sjældent lever op til moderne standarder. Begge er bekostelige renovationer som skal tages med i betragtningen, når man overvejer prisen på et hus.

Bygoghus.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *