Gå ikke forkert ved valg af robotplæneklipper

I dagens samfund er det ved at være kollektivt indført, at det er ganske almindeligt at have en robotplæneklipper, hvis ikke man selv synes at kunne finde hverken tiden eller energien til at skubbe en benzindrevet græsslåmaskine. Det handler i den forbindelse om at vælge den korrekte robotplæneklipper.

Undgå støjgener

Et af de mange gode tips er at finde et mærke, du ved, tilbyder et stort og veludviklet sortiment af robotplæneklippere. Du kan eksempelvis kigge på en Husqvarna robotplæneklipper. En robotplæneklipper kører hos mange oftere, end en benzindrevet vil gøre. Det skyldes formentlig blandt andre årsager, at det ikke kræver noget af ejeren af græsplænen, udover at sætte den i gang selvfølgelig. Men præcis af den grund vil dine naboer tendere til at blive mere frustrerede over dig, hvis du anskaffer dig en robotplæneklipper, der støjer. Sørg derfor for at få en støjsvag robotplæneklipper i første runde. Du vil garanteret også selv blive forstyrret af støj fra en støjende robotplæneklipper og dermed hurtigt fortryde beslutningen.

Vejrtolerance

Yderligere er der et tip, som handler om, at du bør overveje kraftigt forinden købet, om du ønsker en robotplæneklipper, som kan køre i al slags vejr. Vi mennesker evner nemlig ikke at herske over vejret. Det vil for mange blive reducere lykken ved en robotplæneklipper, hvis den næsten aldrig kan køre, fordi Danmarks efterårsvejr er for vådt.

Andre læste også:  Sådan får du den bedste haveanlæg pris – hvad, hvordan og hvor meget

Beskyttet i pauser

En robotplæneklipper lades op på en ladestation. Vil du gerne passe ekstragodt på din robotplæneklipper, skal du dog huske også at få en garage med til ladestationen og robotplæneklipperen. Det vil beskytte din robotplæneklipper og muligvis forlænge både dens og ladestationens holdbarhedstid. Uden beskyttelse vil disse blive udsat for både regn, sol, sne og alt andet, der følger med at bo i Danmark af vejrforhold. En garage til robotplæneklipperen samt ladestationen vil imidlertid forebygge evt. skader forårsaget af det utilregnelige vejr.

Terrænkit

Er din have en kende mere udfordrende for en robotplæneklipper end gennemsnittets, er du formentlig bevidst om det. Da vil du rådgives til at tilkøbe et terrænkit. Det indeholder bl.a. hjulbørster, som vil bidrage til rengøringen af hjulene. Ydermere medfølger i et sådant kit grovprofilhjul til din robotplæneklipper. Din haves besværligheder skal ikke begrænse dine muligheder for tidsbesparelse ved at kvitte benzinplæneklipperen.

Udskiftning af knive

Mange 80’er-huse har tilhørende store haver med masser af græs, som skal slås. Det er et overkommeligt, men dog også kæmpe arbejde for en robotplæneklipper. Den bliver logisk nok ikke udmattet som vi mennesker. Derimod bliver en robotplæneklippers knive slidte og sløve efter repetitivt brug. Er du en af de husejere, der ikke nøjes med et småt have- og dermed græsareal, vil du typisk erfare, at din robotplæneklipper ved ønske om højst mulig funktionalitet vil skulle have udskiftet knive hyppigere, end hvis du havde en lille have. Dette skal dog ikke afskrække dig fra at anskaffe dig en robotplæneklipper. Du vil utvivlsomt ikke bruge nær lige så længe på at udskifte knivene som på selv at slå græsset.

Andre læste også:  Myregift: De bedste og mest effektive former for myregift i haven.
Avatar

Bygoghus Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 × five =