Gode råd til børneværelset

Det er altid svært at lave det perfekte børneværelse, da børn er meget forskellige. Derfor vil vi her give nogle råd til, hvordan du finder ud af, hvad der er noget for dit barn. I sidste ende er det dig, som kender dit barn bedst, og derfor er vi da også sikker på, at du sammen med dit barn kan bygge det perfekte børneværelse.

I første omgang handler det selvfølgelig meget om alderen, da det ofte afgør, hvad et børneværelse skal indeholde. Ved helt små børn er det dig, som vælger, hvad der skal være på børneværelset, og det er mere, når det kommer til de store børn, at I sammen kan finde ud af det. Men som forældre ved vi godt, at det næppe kommer som en overraskelse for dig.

De fleste ting giver sig selv, da dit barn selvfølgelig skal have en seng. I dag kan man få nogle bedre sovesofaer, hvis I ikke har så meget plads på børneværelset.

Hvor opholder barnet sig?

Det er forskelligt, hvor børn godt kan lide at opholde sig. I dag opholder mange børn sig i stuen, da de fleste er på deres mobiler og ipads. Men det skyldes samtidig også, at mange forældre vælger at fratage børn fra fjernsyn, computer osv. på deres værelse, fordi børn ellers ikke går i seng til tiden.

En løsning kan dog være, at du giver dit barn adgang til både fjernsyn og computer, men at I kan tage strømmen for begge dele. På den måde bliver værelset et opholdsrum, hvor barnet kan få lov at være alene med sine egne tanker og invitere andre ind. Det er ikke alle forældre, som ville bryde sig om, at man tager strømmen fra f.eks. fjernsyn, og dermed viser sine børn, at man ikke stoler på dem, men hvis alternativet er, at de ikke får et fjernsyn, kan det være den rigtige vej at gå.

Der er også altid det aspekt, at det koster penge, og her kan det nogle gange hjælpe med et tilskud.

Andre læste også:  Tips til indretningen af det lille værelse

Computerbord eller ej?

I dag er det meget forskelligt, hvor meget børn spiller computer. Nogle børn er mere på iPad og iPhone, end de spiller på en stationær computer. Men hos andre børn er det blevet ufatteligt populært at spille computer, ja det som de kalder at game.

Det er ikke alle forældre, som bryder sig om, at deres børn gamer, uden at de kan se, hvad de laver. Men mange computerspil larmer så meget, selv når de har høretelefoner på, at I bør overveje at give barnet plads til sin computer.

Det giver også en god frihed til barnet, at de kan få lov at udforske verden selv.

Generelt er rådet bare, at I skal bygge et børneværelse, hvor barnet har lyst til at hænge ud. Skaf en sofa, computerbord, plaketter osv.

Avatar

Bygoghus.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 × 3 =