Gode tips til rengøringen i boligen

For mange danskere er det ikke lige rengøring, der er deres yndlingsaktivitet at give sig i kast med, men vil man have en bolig, der ser ordentlig ud, er det nu engang nødvendigt med rengøringen. Særligt hvis du ikke ser resultater af rengøringen, eller bare ikke føler, at der er en stor nok forskel i forhold til det arbejde, du har lagt i rengøringen, kan det blive endnu mere frustrerende. Derfor er du nok interesseret i at finde måder, hvorpå din rengøring af boligen kan blive endnu mere effektiv.

Noget af det der for mange mennesker er noget af det sværeste ved rengøringen, er faktisk at få sig selv overtalt til at gøre rent. Der er jo ikke mange, der synes, at rengøring er særlig sjovt, og derfor er det nemt lige at finde på andre ting at lave i stedet for.

Når du har det sådan med visse aktiviteter, altså at du har svært ved at få dig selv til det, kan det være en fordel at gøre det til en del af en rutine. Måske skriver du det i kalenderen, måske sætter du en påmindelse på mobiltelefonen. Uanset hvad kender du altid tidspunktet, du skal gøre rent på.

Brug husholdningssprit til de umulige pletter

Du kender sikkert godt scenariet, hvor du har skrubbet og gnubbet på en plet i flere minutter, og den går bare ikke væk. Det kan være på gulvet, køkkenbordet eller spejlet – ligegyldigt hvor pletten er, er det meget frustrerende.

Andre læste også:  Gode råd til indretningen af entreen

Husholdningssprit er måske ikke det første, du tænker på i den forbindelse, men faktisk kan det med stor gavn bruges i rengøringen. Klart størstedelen af husholdningssprit består af denatureret ethanol, og ethanol har bl.a. den egenskab, at det kan være fedtopløsende. Derfor skal du ikke være bange for at bruge det til at fjerne de stride pletter under rengøringen.

Avatar

Bygoghus Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

11 − four =