Gør din bolig klimavenlig og spar penge

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Daglig CO2-udledning og klimaforandringer er en stigende trussel imod vores samfund. Det er derfor vigtigt, at vi gør en aktiv indsats for at mindske vores udledning af CO2, så vores børnebørn og deres børn kan vokse op på den samme fantastiske jordklode som os selv. Heldigvis er der dog meget, som vi hver især kan gøre for at minimere vores udledning af CO2, og det kræver blot lidt vilje og lidt økonomisk råderum.

Ofte er det sådan med klimavenlige tiltag, at de koster et engangsbeløb at foretage, som man selvfølgelig skal have råd til, men herefter kan man forvente at minimere sine månedlige udgifter ved brug af vedvarende energi, og på den måde skal de klimavenlige forbedringer ses som en investering, der tjener sig selv ind over tid. Det betyder, at du på sigt kan opnå store økonomiske besparelser, samtidig med at du gør noget godt for klimaet.

Her i denne artikel kan du blive klogere på, hvordan du selv kan gøre an aktiv indsats for at forbedre klimaet ved at gøre din bolig klimavenlig.

Få monteret solceller på taget

Noget som er relativt nemt at få gjort, og som samtidig ikke koster alverden, er at få monteret solceller på taget. På den måde kan du udnytte solens egne ressourcer i stedet for at betale i dyre domme for strøm for den nærmeste el-leverandør. Med solceller på taget kan du i stedet for producere din egen strøm, og har du overskudsstrøm, kan du tilmed sælge ud af den og tjene ekstra penge ind på den måde.

Andre læste også:  Ny bil? Sådan finder du den billigste bilforsikring

Samtidig sender du et signal til dine naboer, gæster og alle der går forbi dit hus om, at du har truffet et aktivt valg om at gøre dit for at forbedre klimaet – og hvem ved, måske det vil inspirere andre til at gøre det samme.

Hvis du alligevel står overfor en udskiftning af taget, så kan du med fordel vælge at slå to fluer med ét smæk og i samme omgang få monteret solcellerne. På den måde kommer de ikke til at koste dig ret meget ekstra. I dag kan man tilmed få solcelletage, så hele taget faktisk består af solceller.

Andre gode råd til klimaoptimering:

Nedenfor kan du finde en oversigt over, hvad du ellers selv kan gøre for at minimere dit eget CO2-forbrug:

  • Skift den gamle diesel- eller benzinbil ud med en elbil
  • Tag bussen og toget i stedet for bilen
  • Få efterisoleret din bolig
  • Undgå at købe plastikposer når du er ude at handle
  • Sorter dit affald
  • Hold ferie hjemme i Danmark eller tag på kør-selv-ferie i stedet for at flyve Sydpå
  • Skær ned på dit forbrug
  • Køb lokalt
Annonce

Annonce Forfatter

Dette indlæg er indtrykket som en annonce og kan derfor indeholde reklame links. Disse links gør det nemmere for dig, at navigere til de omtalte hjemmesider.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five × three =