Gør det selv-projekter med det rette værktøj

Er du typen, der godt kan lide, når du selv kan lave de ting, I gerne vil have ordnet i jeres hjem? Det er tit billigere selv at stå for de forskellige løsninger i huset, og hvis det er simple opgaver, kan du måske selv klare det, frem for at få fat i en håndværker. Til gengæld er det enormt vigtigt, at du har adgang til det rette værktøj, så det kommer til at fungere bedst muligt.

Har du for eksempel en ordentlig skruestik i dit værksted? Mange tænker automatisk på hammer, søm, skruer og en boremaskine, når de tænker på det mest essentielle værktøj, men lige så vigtigt som det er at kunne skrue, lige så vigtigt er det, at det, du skruer i, kan spændes ordentligt fast. Det samme gælder, uanset om du skal skrue, save eller noget helt tredje – det er væsentligt at have styr på!

Mange forskellige typer

Der findes mange forskellige typer af skruestikke, og derfor kan det måske også godt betale sig, at du kigger lidt efter, hvilken type skruestik, der fungerer bedst for dig. Her handler det om, at du får tjekket ud, hvad de hver især er beregnet til, ligesom du tænker over, hvor stort dit behov er. På den måde kan du få en, der passer i størrelsen, og som du forhåbentlig vil være glad for i lang tid frem.

Andre læste også:  Sådan fjernes paneler og lister

Der findes tre typer af skruestikke, som du kan se en kort beskrivelse af her:

  • Parallelskruestik: Kan monteres på et arbejdsbord og spænde materialet fast mellem to parallelle flader.
  • Maskinskruestik: Fungerer til værktøjsmaskiner som blandt andet bore- og fræsemaskiner. Er meget kompakt.
  • Rørskruestik: Giver stor fleksibilitet i form af, at man kan tilgå det fastspændte materiale fra flere sider.

Uanset hvad du har brug for, er det en god idé at sætte sig ind i typerne.

Bygoghus Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

17 − 13 =