Fjern paneler

Sådan fjernes paneler og lister

4.6/5 - (5 votes)

Fodpaneler og lister kan være monteret på flere forskellige måder alt efter hvornår fodpanelerne er sat op og hvilken bagvedliggende væg der er.

Fodpanelerne er enten sømmet på træklodser, der er indsat i det bagvedliggende murværk, eller på lægterne bag ved gipspladevægge.

  1. Begynd ved et yderhjørne og anbring en hobbykniv eller flad skruetrækker hen over samlingen mellem væggen og fodpanelet, så fodpanelet adskilles fra væggens maling eller tapet. Da der begyndes ved et yderhjørne, skal der anbringes en murmejsel bag ved fodpanelet og pres en trækile ind i mellemrummet og fjern herefter stemmejernet.
  2. Indsæt et stykke affaldstræ i mellemrummet og brug herefter et brækjern i mellemrummet. Træk forsigtig tilbage i brækjernet og efterhånden som fodpanelet løsner sig bevæges brækjernet frem og tilbage indtil panelet er helt løsnet.
  3. Hvis listerne er lange, hvor enderne er dækket i indvendige hjørner brug her murmejslen og en hammer til at skabe et mellemrum mellem væg og fodpanelet. Brug gerne en kile på hver side af stemmejernet og sav med en fukssvans listen i en 45 graders vinkel.

Hvis der ønskes at genbruge fodpanelerne skal sømmene altid fjernes ved at hive dem ud fra bagsiden så der undgås skader på forsiden og så det efterfølgende kan skjules hvis det skal genbruges. Gør panelet fast til et arbejdsbord. Tag fat i sømmet med en tang og træk med et fast greb sømmet ned mod panelet for at løfte det ud.

Andre læste også:  Gulvvarme priser – Sådan får du den bedste pris

Du skal dog være opmærksom på at det kan kræve en masse ekstra arbejde, hvor man skal overveje om det er den ekstra arbejdstid værd at genbruge fodpanelerne.

Bygoghus.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 × 3 =